Chat with us, powered by LiveChat
Stationsplein Stationsbuurt Haarlem Centrum

| Wonen in de Stationsbuurt

Wonen in de Stationsbuurt in Haarlem Centrum betekent wonen in de buurt van gezellige winkels en het veelzijdige Kenaupark.

De Stationsbuurt ligt aan de zuidzijde van Station Haarlem. Hierdoor zijn er veel winkels te vinden. Vooral de Kruisstraat staat hierom bekend. Deze straat is één van de populairste winkelstraten van Haarlem Centrum.

Aan het Stationsplein vind je appartementen met uitzicht. Deze woningen grenzen aan het Stationsplein en de Lange Herenstraat. Wanneer je naar het Zuidwesten wandelt, zie je de woningen steeds iets groter worden. Vooral rondom het Kenaupark vind je grote herenhuizen. Een aantal van deze statige panden zijn nu kantoren. Het is hier heerlijk werken en wonen, met uitzicht op het park.

De mooiste straten om te wonen zijn de Kenaustraat en het Kenaupark zelf. Het park trekt leuke evenementen in de zomer. Een zeer populair event is het foodfestival. De naam van dit festival is ProefPark. Een evenement waar je echt een keer geweest moet zijn.

Het chique Kenaupark is mooi groen met eeuwenoude dikke bomen en trekt in de zomer veel leuke evenementen.

Het Kenaupark is gelijk ook het grootste park van de Stationsbuurt. Een ideale plek om met je hond te wandelen. Of om met je kids een balletje te trappen. In de zomer zie je hier ook veel jonge gezinnen picknicken.

De Stationsbuurt is een van de grootste buurten van Haarlem Centrum. De buurt loopt van West naar Oost vanaf de Kinderhuissingel tot het Binnen Spaarne. Van Noord naar Zuid vanaf de Haarlemse Bolwerken tot de Nieuwe Gracht.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Stationsbuurt

Parkeren

Parkeren in de Stationsbuurt is het gemakkelijkste in Parkeergarage Station. Het uurtarief is EUR 2,25 voor overdag en EUR 2,90 voor de avond. Een dagkaart kost EUR 25,-.

m2 prijs

De vierkantemeterprijs rondom Haarlem Station ligt net iets boven de EUR 4000,-  voor een degelijk onderhouden woning.

Parken

Ten Westen van de Stationsbuurt ligt een mooi park. Het Kenaupark. Dit park is gemiddeld tot groot. Vooral in de zomer worden hier leuke evenementen georganiseerd.

Winkels

Rondom Haarlem Station vind je veel winkels. Vooral wanneer je richting de Kruisstraat wandelt. Dit is een populaire winkelstraat.

Call Now Button