Chat with us, powered by LiveChat
Een van de mooiste hofjes in Haarlem het Brouwershofje in de Heiliglandenbuurt.

| Wonen in de Heiliglandenbuurt

De Heiliglandenbuurt vind je middenin het bruisende centrum van Haarlem. Je woont hier in Haarlem, omringd door gezelligheid. In deze buurt vind je veel speciaalzaken, die vooral op interieur en woningdecoratie georiënteerd zijn. Bijvoorbeeld de gave Van Duivenboden Interieur winkel. Achter de winkel zit een waanzinnig restaurant verstopt. Dit restaurant heet Meneer Frans en is absoluut een aanrader om te bezoeken.

Je woont hier in het historische gedeelte van de Haarlemse binnenstad. Populair bij jonge gezinnen.

Huren in de Heilige landen

Je vind hier weinig sociale huurwoningen van een woningbouwvereniging. Minder dan twintig procent van de huizen is eigendom van een huurcoöperatie. Het grootste deel van de huizen in de Heiliglandenbuurt is in eigendom van particulieren.

Het opdelen van woningen in het centrum van Haarlem is vergunningvrij. De grootte van de woningen in de Heiligeland liet opdelen goed toe. Toch zijn de meeste woningen nog verdeeld over meerdere woonlagen. Hierdoor maakt meer dan 50% uit van meergezinshuishoudingen.

Jonge gezinnen

De Heiliglandenbuurt is één van de buurten in Haarlem met de hoogste bezetting jonge gezinnen. Dit is een van de populairste buurten geworden om je als stel te settelen. Het is dan ook een erg leuke wijk als je van gezelligheid in een knusse omgeving houd.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Heiliglandenbuurt

Parkeren

Parkeren is in de Heiliglandenbuurt lastig. Er zijn weinig plekken en het is betaald parkeren. Er zijn wel vergunningen te verkrijgen.

m2 prijs

Dit is een van Haarlems duurste en populairste buurten. Vierkante meterprijzen lopen hier op richting de EUR 5000,-.

Parken

De Heiliglandenbuurt kent geen parken. Er zijn wel voldoende bankjes in de buurt. Wandelen rondom de Gasthuisvest is een aanrader.

Winkels

Je woont hier in het midden van het centrum van Haarlem. Winkels vind je hier in overvloed en in de buurt veel speciaalzaken.

Call Now Button