Chat with us, powered by LiveChat
Koop- en huurwoningen in de Burgwalbuurt in Haarlem Centrum

| Wonen in de Burgwal buurt

Wonen in de Burgwal buurt in Haarlem Centrum betekent wonen in een rustige en knusse buurt. Met zeer betrokken buurtbewoners waar leuke evenementen plaats vinden.

De Burgwal buurt ligt ten zuidoosten van het oude centrum van Haarlem. Kenmerkend voor deze leuke buurt is de grote hoeveelheid planten. Een initiatief dat toe te schrijven is aan de bewoners hier. In de zomer zorgen de buurtbewoners er voor dat de wijk letterlijk opfleurt. Dit geeft een enorm knus gevoel wanneer je door de Burgwal buurt wandelt.

Klooster Keuken Haarlem

In het middelpunt van deze historische Haarlemse buurt vind je de Klooster Keuken. Hier worden culinaire gerechten bereid in een echte pelgrimskeuken. Vanaf de 15e eeuw werd dit restaurant gebruikt door pelgrims, die op weg waren naar Santiago de Compostella. In dit bekende restaurant worden goede ingrediënten met ambachtelijk vakmanschap gecombineerd.

De Burgwal buurt is een eiland omringd door het Binnen Spaarne. De buurt heeft hierdoor een sterke verbondenheid. In de zomer worden er verschillende evenementen georganiseerd. Er zijn dan onder andere wijkwandelingen, wijkdiners en het “Midsummer Burgwal event”. Op deze evenementen ontmoet je de mede Burgwal bewoners.

De Burgwal buurt is, ondanks dat het pal naast het centrum van Haarlem ligt, een heerlijk rustige buurt.

Wonen in de leuke Haarlemse Burgwal buurt?

Het vinden van een huurwoning of koopwoning is in de Burgwal buurt een uitdaging. Het valt op dat je hier niet vaak borden met “te koop” ziet. Dit komt doordat deze woningen vaak al verkocht zijn, voordat ze op de markt komen. Zo populair is deze buurt.

Wil je graag in de Burgwal buurt wonen? Dan heb je iemand nodig met ervaring in de koop- en/of huurmarkt. Woonflexibel helpt je graag met de zoektocht naar de woning die bij jou past.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Burgwalbuurt

Parkeren

Parkeren in de Burgwal buurt is door het geringe aantal parkeerplaatsen lastig. Vraag daarom een parkeervergunning aan bij de gemeente.

m2 prijs

Door de populariteit is de prijs van een woning in de Burgwal buurt sterk gestegen. Nu ligt de prijs gemiddeld net iets onder de EUR 4000,- per m2.

Parken

Doordat de bewoners van deze buurt hun tuinen versieren met bloemen en planten voelt de Burgwal buurt als een groot park tijdens zomerse dagen.

Winkels

De Burgwal buurt behoort tot het stadsdeel Haarlem Centrum. In de buurt zelf vind je weinig winkels, maar op 5 minuten lopen zit je al in het centrum.

Call Now Button