Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Oude Amsterdamse Buurt

Haarlems Oude Amsterdams buurt was vroeger de toegangsbuurt tot Haarlem vanuit Amsterdam. In die tijd werd de stad beschermd door stadspoorten. De poort aan de oostkant heette de Amsterdamse Poort. Hij werd gebruikt rond 1400 en diende als bescherming van Haarlem. Hierdoor stond de poort aan het einde van de drukst route. Namelijk de route van Amsterdam naar Haarlem.

Destijds had Haarlem 12 stadspoorten. Deze poorten beschermden de Oude Stad. De enige die nog overeind staat is de Amsterdamse Poort. Daardoor symboliseert deze poort de Amsterdams buurt nog steeds.

Deze buurt in Haarlem heeft veel woningen die vroeger werden gebruikt voor de opslag van goederen. Hierdoor zijn de huizen in deze buurt groter dan gemiddeld. De gemiddelde grote van een woning in de Amsterdamse buurt is ca. 100 vierkante meter. De koopprijs van zo’n woning ligt net iets onder de EUR. 400.000,-. Dit maakt de vierkant meter prijs van deze buurt ook net iets onder de EUR. 4000,-.

In de afgelopen jaren is de Amsterdams buurt erg populair geworden onder Amsterdammers. Er wordt dan ook wel eens in de buurt gesproken over klein Amsterdam. Het is er fijn wonen. Je rijdt erg gemakkelijk de stad uit richting Amsterdam. Dus voor woon werken tussen Haarlem en Amsterdam is deze plek ideaal.

Buurt Facts Oude Amsterdamse Buurt

Parkeren

Parkeren is in de Oude Amsterdamsebuurt vrij lastig. Er zijn immers maar weinig parkeerplaatsen. Parkeervergunningen zijn te verkrijgen.

m2 prijs

Gemiddelde prijs per vierkante meter ligt rond de EUR. 4000,-. Dit maakt de Amsterdamsebuurt voor Amsterdammers erg aantrekkelijk.

Parken

In deze buurt zal je geen parken vinden. De Oude Amsterdamse Poort is een ware bezienswaardigheid. Ook de bouwstyle van de huizen is erg mooi.

Winkels

Hier vind je veel kleine en leuke speciaalzaken. Voor het echte winkelen moet je 5 minuten lopen. Je loopt dan zo het centrum van Haarlem in.

Call Now Button