Chat with us, powered by LiveChat
De Grote Markt in het centrum van Haarlem. Incl de St Bavo kerk.

| Wonen In Het Centrum Van Haarlem

Haarlem is een stad met ruim 160.000 inwoners. Dit maakt Haarlem na Amsterdam de grootste stad van Noord Holland. Veel huizen in het centrum van Haarlem hebben prachtige historische voorgevels. Vooral het oude centrum heeft veel statige en monumentale panden.

Haarlem heeft een gezellig en knus centrum. Overdag ideaal om te shoppen of te wandelen en ’s avonds zijn er genoeg plekken te vinden voor een hapje en een drankje. Haarlem is de ideale plek om een woning te huren of te kopen.

Een van de populairste straten van Haarlem is de Bakenessergracht. Deze gracht heeft een luxe uitstraling door de historische bouwstijl van de huizen.

Een andere mooie buurt in het centrum van Haarlem is de Burgwal buurt. De prijzen liggen hier iets lager dan in de Bakenesserbuurt. Ook in de Burgwal buurt zie je veel oude karakteristieke huizen.

Het centrum van Haarlem heeft zowel voor het kopen als het huren van een huis voor ieder wat wils. Alleen de borden met te huur of te koop zie je in deze populaire straten weinig. Huizen zijn vaak al verhuurd of verkocht, voordat ze op de markt komen. Daarom is het belangrijk een goede makelaar te hebben in Haarlem. Woonflexibel helpt je graag.

Een koopwoning aan de Bakenessergracht kost al snel meer dan EUR 5000,- per vierkante meter.

Huis kopen en huren in de binnenstad

Wil je een huis kopen of huren in de binnenstad van Haarlem? Dan ben je snel aangewezen op een appartement. In de binnenstad vind je namelijk veel appartementen, veelal opgedeeld in meerdere woonlagen. Deze appartementen zijn meestal boven winkels gecreëerd. De appartementen zijn nog niet allemaal kadastraal gesplitst. Hierdoor zijn ze goed te verhuren, maar lastiger te verkopen.

De huurprijzen in het centrum liggen al snel boven de EUR 1000,- per maand. Exclusief gas, water en elektra. Voor dit bedrag heb je een knus appartement. Wil je een ruim opgezete woning, dan stijgen de prijzen snel.

Op zoek naar een leuk huis in Haarlem? Je kunt hier absoluut een mooie huurwoning vinden. Wel is het belangrijk dat je zelf voldoende ervaring hebt met het aanhuren van een woning in Haarlem. Heb je dit niet: bel ons gerust voor een vrijblijvend woonadvies. We helpen je graag zoeken naar de ideale woning passend bij jouw budget.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurten Haarlem Centrum

Stadsdeel Facts Haarlem Centrum

Parkeren

Parkeren in Haarlem Centrum kost je gemiddeld Euro 2,50 per uur.

Te huur

Huren in Haarlem Centrum is vanaf EUR 1000,- per maand. Hier huur je een knus appartement voor.

Te koop

Te koop in Haarlem Centrum begint bij EUR. 4000,- per vierkantemeter.

Parkeren

Winkels in Haarlem Centrum zijn er in overvloed. Het is een erg knusse stad met diverse grote winkelstraten.

Call Now Button