Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in De Molenwijk

De Molenwijk is de meest zuiderlijke wijk van Schalkwijk. De wijk grenst pal tegen Heemstede aan. Hier vind je veel groen. Dit is met name te danken aan de weilanden aan de zuid-Schalkwijkerweg. Ten zuidoosten van de weilanden ligt de Molenplas buurt. Dit is een leuke recreatie plas waar in de zomer gezwommen kan worden. De huizen grenzend aan deze plas en zijn uittakkingen zijn vrij recent gebouwd. Een aantal van deze woningen is al voorzien van zonnepanelen. Dit zorgt voor een lager energie verbruik. De rijtjeshuizen in de Saefinge-Nemelaar buurt zijn erg populair. In het midden van De molenwijk vind je een leuk en knus park. Je kan hier prettig wandelen over het Woudhuispad.

De wijk heeft vrij weinig hoogbouw. Hierdoor is het een knusse wijk om te wonen.

Flexibel huren in de Molenwijk

In deze wijk van Schalkwijk zal je absoluut zo nu en dan een huurwoning in de vrije sector aantreffen. Ca. de helft van de woningen is dermate groot opgezet dat ze buiten de sociale sector vallen. De andere helft ligt nog in eigendom van coöperaties. Uiteraard kunnen zij je ook helpen aan een leuke woning in deze buurt.

Huis kopen in De Molenwijk

Vooral de laagbouw woningen richtingen het zuiden zijn erg in trek. Je woont hier omringt door weilanden en een leuke recreatieplas. Voor een degelijke woning in deze buurt betaal je aanzienlijk minder dan wijken dichter bij het centrum van Haarlem. Dat maakt het voor jonge gezinnen een erg aantrekkelijke buurt. Ben je geinteresseerd in de prijzen van woningen in de Molenwijk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag aan een gave koopwoning.

Buurten In De Molenwijk

Wijk Facts Molenwijk

Parkeren

Door het grote aantal inwoners per vierkante meter kan het lastig zijn om een openbare parkeerplek te vinden.

m2 prijs

De prijzen van huizen in deze wijk zijn niet extrem hoog voor Haarlemse begrippen. Erg interessant voor jonge gezinnen.

Parken

De wijk is omringt door groen. Zowel grote weilanden, een mooi park en een grote recreatieplas zijn er te vinden.

Shoppen

Voor winkelen moet je hier niet wezen. In de Meerwijk heb je wel een grotesk winkelcentrum voor boodschappen.

Call Now Button