Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in De Meerwijk

Ten oosten van de Molenwijk ligt de Meerwijk. Deze wijk in Schalkwijk ligt het dichtste bij Amsterdam. Dit is een van de laatst gebouwde wijken van Haarlem. Hierdoor zie je hier weinig oude klasieke woningen. Hoogbouw zie je hier in overvloed. De wijk is gekenmerkt door de grote flatgebouwen in rijen tegenover elkaar. Tussen deze colossen liggen groene perkjes met hier en daar een verdwaalde boom. Door de grote hoeveelheid woningen op een klein oppervlakte is een parkeer- opslagbox noodzakelijk. Je kan het vinden van een parkeerplaats anders echt schudden. De Meerwijk grenst aan het grote Burgemeester Reinaldpark. Dit is een groot en weids park. Hierdoor kan je er fijn wandelen en de hond uitlaten.

De wijk kent veel hoogbouw. Vanuit een aantal flats heb je leuk uitzicht over Haarlem of het Reinaldapark.

Flexibel huren in de Meerwijk

Huren in de Meerwijk gebeurd via sociale huur coöperaties zoals bijvoorbeeld Ymere. Het vinden van een vrije sector woning in Schalkwijk is lastig. Schalkwijk kent veel hoogbouw. Deze flats zijn allemaal in beheer bij coöperaties. Wanneer je toch een vrije sector woning wil aanhuren dan kunnen wij je daarbij begeleiden. Je moet dan namelijk zoeken in specifieke buurten. Het is dus van belang dat je weet waar en met wie je zoeken moet. In de Nobelprijs buurt vind je bijvoorbeeld soms een hele leuke huurwoning in de vrije sector. Je moet er dan als de kippen bij zijn want anders is de woning weg.

Huis kopen in de Meerwijk

Als je een leuk koophuis zoekt in de Meerwijk dan moet je weten waar wel en waar niet te zoeken. Sommige buurten hebben namelijk vrij weinig vrije sector koopwoningen. Je zal daar dan ook met moeite een leuke woning gaan vinden. Zuidelijk in de Meerwijk vind je de Meerwijkplas. Dit is net als de Molenplas een mooie grote recreatieplas. In de zomer vind je hier veel mensen die de zon aanbidden en af en toe genieten van een verfrissing in het koele water. Zoekt u naar een woning in deze knusse wijk dan helpen wij u graag!

Buurten In De Meerwijk

Wijk Facts Meerwijk

Parkeren

Parkeren is hier vrij lastig door de grote hoeveelheids flats. Een garage box is een prettige bijkomstigheid.

m2 prijs

Woningen zijn niet al te hoog geprijst. Er eentje vinden is wel een grote uitdaging. Wij helpen je graag.

Parken

Zuidelijk vind je in de wijk de grote Meerwijkplas. Dit is een leuke plas waar je prettig kan wandelen.

Shoppen

Je vind in de hier wel wat winkels. Dit zijn voornamelijk kleine speciaalzaken en supermarkten.

Call Now Button