Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in De Europawijk

De Europawijk ligt aan de oostelijke kant van Haarlem. Deze wijk in Schalkwijk ligt het dichtste bij het centrum van Haarlem. Hier vind je voornamelijk hoogbouw in combinatie met hier en daar wat arbeiderswoningen.

De noordwestzijde van de wijk heeft vrijwel alleen hoogbouw. Zuidoostelijk vind je gemiddeld gezien meer laagbouw. Door de grote hoeveelheid hoogbouw ligt de koop- en huurprijs in deze wijk niet zo hoog. Daarnaast is het vrij lastig een woning in de vrije sector te vinden. De hele wijk is namelijk uit de grond gestampt door grote wooncoöperaties.

De Europawijk kent veel hoogbouw. Hierdoor heb je een weids uitzicht en zijn de koop- en huurprijzen lager.

Flexibel huren in de Europawijk

Zoek je een huurwoning in deze buurt? Dit kun je het beste doen via een wooncorporatie. Deze organisaties hebben namelijk het merendeel van het vastgoed in eigen beheer. Vaak moet je wel een tijd wachten tot je een woning toegewezen krijgt. Andere opties zijn er niet echt voor deze buurt.

De enkele woning in De Europawijk die in de vrije sector te huur wordt aangeboden, is snel weg. Woonflexibel kan je helpen met deze zoektocht. Dag in dag uit screenen wij de markt voor jou. Hierdoor zit je altijd op de eerste rij als er iets vrij komt.

Huis kopen in De Europawijk

Voor het kopen van een geschikte woning in De Europawijk is het verhaal niet anders dan hierboven. Veel woningen zijn eigendom van wooncoöperaties. Wil je een woning kopen in deze wijk? De makkelijkste weg is door eerst een woning te huren van een coöperatie, die je vervolgens koopt wanneer dit wordt aangeboden.

Zo nu en dan komt er een vrije woning op de markt. Deze zijn, gezien de aantrekkelijke prijzen, vaak snel weer verkocht. Benieuwd naar wat Woonflexibel voor je kan betekenen? Neem gerust even contact op.

Ben je benieuwd naar de huur- en koopprijzen in deze buurt? Probeer dan eens de huur of koop calculator uit.

Buurten In De Europawijk

Wijk Facts Europawijk

Parkeren

Parkeren is hier vrij lastig door de grote hoeveelheids flats. Een garage box is een prettige bijkomstigheid.

m2 prijs

Woningen zijn niet al te hoog geprijsd. Er eentje vinden is wel een grote uitdaging. Wij helpen je graag.

Parken

Parken vind je hier niet. Aan de centrumrand vind je wel het Engelandpark.

Shoppen

Je vind in de Europawijk wel wat winkels. Dit zijn voornamelijk kleine speciaalzaken en supermarkten.

Call Now Button