Chat with us, powered by LiveChat

| Wandelen in de Romolenpolder-oost

Over deze buurt

Het Haarlemse stadsdeel Schalkwijk zoals we het nu kennen is ontstaan om aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Haarlem te voldoen. Hierdoor zijn er voornamelijk woningen gebouwd door grote woningbouw cooperaties. Een groot gedeelte van de woningen in Schalkwijk wordt nog steeds beheerd door deze huurcooperaties. Kortom dien je voor het huren van een woning in Schalkwijk ingeschreven te staan bij zo’n cooperatie.

Doordat er de afgelopen en komende jaren veel wijzigingen gaan plaatsvinden in en rondom Schalkwijk zullen wij de afzondelijke buurten van Schalkwijk nog niet nader omschrijven. Het merendeel van de buurten zal er immers binnen vijf jaar heel anders uit gaan zien. Een van de belangrijke oorzaken van deze wijzigingen zijn de onlangs toegewezen ontwikkelingszones. Dit zijn zones die er toe dienen om in de toekomst te gaan voldoen aan de grote vraag naar woningen.

Naast sociale huurwoningen zullen er ook ook luxe appertementen gebouwd gaan worden in Schalkwijk. Dit gaat voor een shift zorgen in de oorsprong van dit Haarlemse stadsdeel. Wij van Woonflexibel zullen de buurten van Schalkwijk nader gaan omschrijven zodra er meer duidelijkheid is over de toekomst van de buurten.

Geschiedenis

De eerste vermelding van Schalkwijk was in 1310. Toen was Schalkwijk nog geen onderdeel van Haarlem. Pas in 1963 werd het zuidelijke deel van Schalkwijk een onderdeel van Haarlem. Destijds zijn er grote woningbouwprojecten gebouwd in Schalkwijk om meer woonruimte te creeren.

In de periode na de tweede wereldoorlog was er in Nederland een gebrek aan goedkopere arbeidskrachten. Deze waren hard nodig om de economie na de oorlog weer een boost te geven. Onder andere hierdoor kwam de arbeidsimmigratie naar Nederland op gang. De migranten die werk vonden dicht bij Haarlem kwamen te wonen in Schalkwijk. Dit heeft er voor gezorgt dat Schalkwijk een multiculurele wijk van Haarlem is geworden. Minimaal 40% van de inwoners van Schalkwijk is immers van allochtone afkomst.

Schalkwijk is een leuk mulitculturele Haarlems Stadsdeel. Met name in dit gebied gaat er de komende jaren veel gebouwd worden. Dit is erg fijn gezien de grote vraag naar betaalbare woningen.

Huis verkopen/verkopen nabij de Rompolenpolder-oost

In Schalkwijk Staat weinig te koop. Dat komt met name door de grote mate van sociale huurwoningen. De woningen die te koop staan zijn dat vaak niet al te lang. Dat komt doordat er veel vraag naar deze woningen is. Juist vanwege deze reden wordt er nu zoveel ontwikkeld in Schalkwijk. Woont u in Schalkwijk en wilt u uw huis verkopen of verhuren in dit leuke Haarlemse stadsdeel neem dan contact op met Woonflexibel voor meer informatie.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren nabij de Romolenpolder-oost in Schalkwijk, Haarlem-oost; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

kruidenbuurt-europawijk-schalkwijk-haarlem-oost-dragonstraat
kruidenbuurt-europawijk-schalkwijk-haarlem-oost-dragonstraat-9
kruidenbuurt-europawijk-schalkwijk-haarlem-oost-meerlaags-wonen
kruidenbuurt-europawijk-schalkwijk-haarlem-oost

Buurt Facts Romolenpolder-oost

Bezienswaardigheden

Onder de Ripperdakazerne is een grote parkeergelegenheid gebouwd. Op straat heb je een vergunning nodig.

Fietsen of wandelen

Net als de rest van Haarlem zijn de prijzen ook hier de afgelopen jaren flink gestegen. Percentueel zelfs bovengemiddeld.

Parken

De Ripperdabuurt ligt aan een groot groen veld in Haarlem-Noord. Dit betekent wonen met uitzicht.

Flora & Fauna

In de Ripperdabuurt vind je genoeg leuke winkels. De buurt ligt pal tegen de Generaal Cronjéstraat aan.

Call Now Button