Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in De Boerhaavewijk

Oosterlijk van de Europawijk ligt de Boerhaavewijk. Deze wijk ligt het dichste bij Amsterdam. Dit is een van de laatst gebouwde wijken van Haarlem. Hierdoor zie je hier weinig oude klasieke woningen. Hoogbouw zie je hier in overvloed. De wijk is gekenmerkt door de grote flatgebouwen in rijen tegenover elkaar. Tussen deze colossen liggen groene perkjes met hier en daar een verdwaalde boom. Door de grote hoeveelheid woningen op een klein oppervlakte is een parkeer- opslagbox noodzakelijk. Je kan het vinden van een parkeerplaats anders echt schudden. De Boerhaavewijk grenst aan het grote Burgemeester Reinaldpark. Dit is een groot en weids park. Hierdoor kan je er fijn wandelen en de hond uitlaten.

De wijk kent veel hoogbouw. Vanuit een aantal flats heb je leuk uitzicht over Haarlem of het Reinaldapark.

Flexibel huren in de Boerhaavewijk

Huren in de vrije sector is best lastig in deze wijk. Een woning vinden die valt in de sociale sector makkelijker. Dit betekend dan wel dat je al een tijdje ingeschreven moet staan bij een coöperatie. Zo nu en dan komt er iets op de huurmarkt in de vrije sector. Vanwege het gebrek aan deze woningen zijn ze vrij snel weer weg. Wil je toch een goede kans maken? Laat ons dan eens een keertje voor je kijken. Ben je benieuwd naar de huurprijzen van deze wijk? Check dan een keertje de huurcalculator van Woonflexibel.

Huis kopen in De Boerhaavewijk

Zo nu en dan komt er een woning op de verkoopmarkt in de Boerhaavewijk. Dit gebeurd echter zelfden. De coöperaties houden in deze wijken de woningen meestal zelf in eigendom en beheer. De vergeven woningen worden daarbij zelden verkocht. Tussen de grote gebouwen in zal je her en der een straatje vinden met leuke arbeiderswoningen. Het komt voor dat deze woningen op de markt verschijnen. Je moet er dan als de kippen bij zijn. Je raad het al: hier helpen wij je graag bij!

Buurten In De Boerhaavewijk

Wijk Facts Boerhaavewijk

Parkeren

Parkeren op een openbare plek is erg lastig. Het verkrijgen van een parkeerbox is echt een must!

m2 prijs

De vierkante meter prijs is hier niet al te hoog. Het is daarbij wel moeilijk om een koopwoning te vinden.

Parken

Er is een groot park te vinden in deze wijk. Dat is het groot opgezette Burgemeester Reinaldapark.

Shoppen

Hier vind je voornamelijk kleine speciaalzaakjes en restaurantjes. In deze tentjes kan je heerlijk afhalen.

Call Now Button