Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen In Schalkwijk

Het stadsdeel Schalkwijk in Haarlem Oost is verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel. Beide delen zijn erg verschillend. Het noordwestelijke deel kenmerkt zich door hoge flatgebouwen en kleine arbeiderswoningen. Het zuidelijke deel heeft veel minder hoogbouw. Hier zie je grote vrijstaande woningen. Dit contrast tussen grote vrijstaande woningen en flats maakt het een bijzonder stadsdeel.

Woningen in Molenwijk kunnen oplopen tot ruim boven de miljoen euro.

Huren In Haarlem Oost

In Schalkwijk vind je veel woningen van wooncoöperaties. Deze sociale huurwoningen kun je alleen toegewezen krijgen op basis van inschrijving. Soms duurt het meerdere jaren voordat je dan een woning toegewezen krijgt. Dit is voornamelijk afhankelijk van je leefsituatie.

Het merendeel van de arbeiderswoningen in Schalkwijk is de afgelopen jaren afgestoten door coöperaties. Vaak doordat de huidige huurder de woning niet wilde kopen of dat de coöperatie extra financiële middelen nodig had.

Deze woningen worden zo nu en dan wel te huur aangeboden. Gerenoveerd vallen deze woningen dan net in de vrije sector. Dit zorgt ervoor dat je al snel voor een leuke arbeiderswoning, met drie slaapkamers, EUR. 1.250 per maand betaalt.

Woning kopen In Haarlem Oost

In het zuidelijke deel van Schalkwijk vind je grote vrijstaande woningen. Deze woningen staan vaker te koop dan te huur. Staat er hier een woning te koop, schrik dan niet dat de vraagprijs boven de één miljoen euro is.

Wijken In Schalkwijk

Stadsdeel Facts Schalkwijk

Parkeren

Parkeren in Haarlem Oost kan lastig zijn. Vooral in Europawijk is dit moeilijk als je geen eigen box hebt.

Winkelen

Winkels zijn hier absoluut te vinden. Voor het “echte” shoppen moet je in het Centrum van Haarlem zijn.

Omgeving

Schalkwijk heeft drie parken van formaat. Namelijk het Reinaldapark, Poelbroek en het Engelandpark.

Wonen

60% van Schalkwijk kenmerkt zich door hoogbouw. Vooral in Molenwijk is meer laagbouw.

Call Now Button