Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Natuurkundigenbuurt

Dit is de meest zuidelijke buurt van het Houtvaartkwartier in Haarlem. Je woont hier pal tegen Heemstede en Aerdenhout aan. De buurt is onderverdeeld in twee delen. Een woongedeelte en een industrie/winkelruimte. De scheidslijn is het spoor richting Den Haag en Leiden.

Het gedeelte ten westen van het spoor heeft met name als bestemming wonen. Het gedeelte ten oosten van het spoor heeft de functie als industrie en winkelruimte. Hierdoor worden de westelijke en oostelijke kant van deze buurt vaak als twee verschillende buurten gezien. Ze zijn immers heel anders.

Westelijke Natuurkundigenbuurt

Het woongedeelte ten westen van het spoor loopt tot aan de Westelijke Randweg. Op de Randweg wordt vaak hard gereden. Op drukke momenten hoor je het verkeer dan in de buurt. Naast laagbouw vind je in de westelijke Natuurkundigenbuurt ook hoogbouw. De hoogbouw vind je in het zuiden van de buurt en de laagbouw aan de noordzijde.

De laagbouw, in bijvoorbeeld de Professor Van Der Waalsstraat, heeft een erg mooie bouwstijl. Het zijn ruim opgezette huizen en zijn gemiddeld twee verdiepingen groot. Hier ligt net als in de Geschiedschrijversbuurt het gemiddelde aantal vierkante meters van een woning ruim boven de 100 vierkante meter. Dit maken het erg prettige gezinswoningen.

Oostelijke Natuurkundigenbuurt

Aan de oostelijke zijde van de buurt vind je met name industrie en winkelruimtes. In dit gedeelte van Haarlem zijn een aantal auto- en motorzaken te vinden. Hier zit bijvoorbeeld een Volvo, Citroen en Opel dealer. Door het spoor is dit mooi gescheiden van het woongedeelte van de buurt. Woon je in deze buurt, dan merk je hier dus nagenoeg niks van. In het noordelijke deel (van de oostzijde) van de Natuurkundigenbuurt ondervind je mogelijk wel wat hinder. Hier rijden zo nu en dan auto’s door de Teslastraat, die bij de autozaken moeten zijn. Dit wordt soms als hinderlijk ervaren.

De Natuurkundige buurt is een prettige woonbuurt. De mooiste huizen vind je in het noordwestelijke deel van de buurt.

Ben je op zoek naar een leuke woning in de Natuurkundigenbuurt in Haarlem? Wij helpen je graag bij het zoeken en vinden van een geschikte woning. De mooiste woningen vind je in het noordwestelijke deel van de buurt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Buurt Facts Natuurkundigenbuurt

Parkeren

In de woongedeeltes geldt parkeren met parkeervergunning. De vergunning is verkrijgbaar bij de gemeente.

m2 prijs

Doordat de huizen in de Natuurkundigenbuurt groots zijn opgezet, is de gemiddelde woningprijs vrij hoog. Prijzen liggen hier boven de EUR 400.000.

Parken

Vooral het zuidwestelijke deel van de buurt is omringd door groen. Dit hoorde bij de ontwikkeling van de flats. Deze flats bieden woongelegenheid.

Winkels

In het noordoostelijke deel vind je een grote Vomar. Ook vind je in het winkelcentrum andere speciaalzaken.

Call Now Button