Chat with us, powered by LiveChat
Koop en huurwoningen in de Leidsebuurt west in het Zijlwegkwartier in Haarlem zuidwest

| Wonen in de Leidsebuurt

De buurt ligt tussen de Brouwersvaart in het noorden en de Westergracht in het zuiden in. Officieel kent de buurt een oostelijk en een westelijk deel, die veel met elkaar gemeen hebben. Op deze pagina hebben wij de buurten voor het gemak even samengevoegd.

Arbeidersbuurt van oorsprong

De Leidsebuurt in Haarlem is net als de Hasselaersbuurt en het Garenkokerskwartier als arbeidersbuurt opgezet. Dit komt door de grote katoenfabriek die in de buurt te vinden was. In de begin jaren van de vorige eeuw woonden hier veel arbeiders, die vrijwel allemaal in de grote fabriek van Prévinaire werkten.

De Leidsebuurt is al jaren populair onder jonge gezinnen. Het is een erg fijne woonbuurt. De populariteit heeft de prijzen van de buurt flink doen stijgen.

Knusse laagbouw in een fijne woonbuurt

De Leidsebuurt is anders opgezet dan de twee andere buurten van het Zijlwegkwartier. Je vind hier wat minder panden met vier of meer verdiepingen. Panden van dit formaat bevinden zich met name in het oostelijke deel van de buurt. In het westelijke deel zie je meer laagbouw.

De Leidsebuurt staat bekend om zijn knusse karakter. Er wonen veel jonge gezinnen, gemengd met senioren die er al flink wat jaren wonen. Zoals hierboven omschreven kent de buurt veel laagbouw. Dit geeft de buurt een ruimtelijke sfeer.

Door de populariteit van de buurt is het lastig om in de Leidsebuurt een woning te kopen. Als je iets moois hebt, dan hou je er namelijk graag aan vast. Er komt maar zelden een woning op de markt in deze buurt. En komt er wel iets te koop, dan is het snel verkocht. Uiteraard helpen we je graag bij het vinden van een woning in de Leidsebuurt.

Leidseplein Haarlem

De Leidsebuurt in Haarlem heeft net als Amsterdam ook een Leidseplein. Dit leuke pleintje ligt middenin de buurt, in het oostelijke gedeelte. Dit is een erg populair gedeelte van de buurt. In de zomer met de bomen in bloei, is dit een erg fijne plek. Je ziet er dan veel kinderen, van jong tot oud, spelen. En de ouderen die genieten lekker van het zonnetje en een praatje.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Leidsebuurt

Parkeren

Parkeren is op basis van vergunning. Vindt je een plek met betaald parkeren, dan geldt hier een maximale parkeerduur.

m2 prijs

De buurt is erg populair. Dit heeft de prijzen flink doen oplopen. Schrik niet als een woning flink wordt overboden.

Parken

Parken vind je hier niet. Het Leidseplein van Haarlem wel. Dit knusse plein is een erg prettige plek in de zomer.

Winkels

De Leidsebuurt ligt pal tegen het centrum van Haarlem aan. Je wandelt dus binnen 10 minuten het centrum van Haarlem in.

Call Now Button