Chat with us, powered by LiveChat
Klassieke koophuizen in de Hasselaersbuurt in het Zijlwegkwartier in Haarlem Zuid-West

| Wonen in de Hasselaersbuurt

Deze leuke woonbuurt ligt ten zuiden van de Zijlweg. De Zijlweg is de doorgaande weg vanuit het westen (Bloemendaal, Overveen en Zandvoort) naar het centrum van Haarlem. De Hasselaersbuurt grenst direct aan de binnenstad van Haarlem. Wil je naar het centrum? Je wandelt er zo naartoe!

De buurt is net als het Garenkokerskwartier ontstaan dankzij de grote katoenfabriek die er stond. In de 19e eeuw werd de Prévinaire fabriek volop gebruikt voor het weven van katoen. Veel arbeiders van deze fabriek woonden in de arbeiderswoningen rondom de fabriek. Hierdoor zie je in deze twee buurten veel arbeiderswoningen.

Het zijn echter absoluut niet de standaard arbeiderswoningen. Een standaard arbeiderswoning is vrij knus van stuk. De woningen in de Hasselaersbuurt en het Garenkokerskwartier zijn dat absoluut niet. Dit zijn grotere woningen, die vroeger zijn opgedeeld in meerdere woonlagen. Nu anno 2019 is het merendeel van deze woonlagen weer samengevoegd tot een groot woonhuis.

In de Hasselaersbuurt staan grote stijlvolle panden. Deze panden werden voorheen gebruikt voor het vestigen van de arbeiders van de grote katoenfabriek de Prévinaire.

Grote woonhuizen met meer dan 2 verdiepingen

De huizen in de Hasselaersbuurt zijn erg in trek bij grotere gezinnen. Door het aantal woonlagen is er ruimte genoeg voor een gezin met meer dan twee kinderen. De woningen die nog niet zijn opgedeeld in meerdere woonlagen zijn ideaal voor de wat kleinere gezinnen. Kortom, de Hasselaersbuurt is een goede en plezierige buurt voor gezinnen.

Tussen alle gezinnen in wonen ook senioren. Deze combinatie geeft een hele warme sfeer in de buurt. Aan de ene kant de rust van de oudere generatie en aan de andere kant de jeugdigheid van de gezinnen.

De koopprijzen van de woningen zijn vergelijkbaar met het Garenkokerskwartier. Beide buurten zijn erg in trek. Dit zorgt er voor dat de prijzen de afgelopen jaren sterk zijn opgelopen. Schrik dus niet als je (in 2019) wordt overboden bij de aankoop van een woning. Een makelaar met veel kennis van de Haarlemse markt zal zeker bijdragen in de slagingskans van jouw zoektocht. Wij helpen je hier graag bij. Wil je hulp? Neem gerust contact met ons op.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Hasselaersbuurt

Parkeren

Parkeren kan op basis van een parkeervergunning. De parkeervergunning is verkrijgbaar via het gemeenteloket.

m2 prijs

De Hasselaersbuurt is erg in trek bij gezinnen. Hierdoor liggen de koopprijzen van de woningen boven het Haarlemse gemiddelde.

Parken

In de buurt vind je geen grote parken. Toch is er voldoende groen te vinden. En met 10 minuten fietsen ben je al op het strand.

Winkels

Winkelen kan volop in het Oude Centrum van Haarlem. In deze buurt vind je de noodzakelijke winkels, maar ook een aantal leuke winkels om te “shoppen”.

Call Now Button