Chat with us, powered by LiveChat
Koop- en huurwoningen in het Zijlwegkwartier in Haarlem Zuidwest

| Wonen in het Zijlwegkwartier

Wonen in het Zijlwegkwartier in Haarlem Zuidwest betekent wonen dichtbij het centrum en op fietsafstand van het strand. Deze wijk heeft zijn naam te danken aan de drukke Zijlweg, die dwars door de wijk heen loopt. Aan deze weg vind je veel kleine speciaalzaken, zoals de beste bloembinder van Noord-Holland. De naam van deze speciaalzaak is Jasmijn. Een echte aanrader. Een zaak met de prachtigste bloemen en hele bijzondere gebonden bloemstukken. Zo zag je ze nog nooit.

Het Zijlwegkwartier grenst volledig aan de oude binnenstad van Haarlem. Ook wel de “Oude Stad”. Je wandelt dus met 5 minuten het centrum in. Naast dit grote pluspunt is het strand ook nog eens heel dichtbij. Hier is slechts een fietstochtje van 10 minuten voor nodig. En dan sta je al op het gezellige Bloemendaal strand.

Leidsebuurt populaire woonbuurt

De woonbuurten liggen pal naast de Zijlweg. De bekendste buurt van het Zijlwegkwartier is de Leidsebuurt. Deze knusse en gezellige buurt is enorm gewild. Dit komt door de gemoedelijke uitstraling en de mooie bouwstijl. Voor zowel jonge gezinnen als ouderen een leuke buurt om te wonen.

Vanuit het Zijlwegkwartier loop je met 5 minuten het centrum van Haarlem in en fiets je in 10 minuten naar het Bloemendaal strand.

Huis kopen en huren in Zijlwegkwartier

Op zoek naar een woning in het Zijlwegkwartier? Dit is absoluut een van de populairste wijken van Haarlem. Dit zie je duidelijk terug in de stijging van de huur- en koopprijzen. Doordat de huizen hier zo in trek zijn, moet er bij de aankoop van een woning soms overboden worden.

Benieuwd wat een woning gemiddeld kost in het Zijlwegkwartier? Voor een schatting van de koop- en huurprijzen gebruik je de koopprijs calculator of de huurprijs calculator. De uitkomsten zijn uiteraard schattingen, maar het ligt dicht bij de actuele waarde. Kijk je naar meerdere buurten in Haarlem? De verschillen per buurt worden snel inzichtelijk bij het gebruik van de calculator.

Heb je al concrete woonwensen? Neem dan contact op met Woonflexibel en vraag een exacte koop- of huurprijs aan. Wij helpen je graag. Klik op de link aan de rechterzijde van de pagina en wij nemen contact met je op.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurten In Het Zijlwegkwartier

Wijk Facts Zijlwegkwartier

Parkeren

Parkeren is in het Zijlwegkwartier soms lastig. Het ligt immers pal tegen de stad aan. Een deel is betaald parkeren

m2 prijs

De vierkantemeterprijs is in het Zijlwegkwartier ca. EUR 4000,-. Dit betreft een instapklare woning.

Parkeren

Deze wijk heeft weinig parken. Wel ligt het mooiste park van Nederland, de Nederlandse duinen, pal naast je huis.

Winkelen

Leuke winkels vind je voornamelijk op de Zijlweg. Een populaire straat met kleinere speciaalzaken.

Call Now Button