Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Zeeheldenbuurt

De Zeeheldenbuurt grenst aan de mooie Haarlemse Houtvaart. Dit geeft de buurt een ruimtelijk gevoel. Er loopt immers een vrij brede vaart pal langs de wijk, met mooie groene oevers. Vooral in de zomer is het een waar genot om hier te wandelen. In de winter zijn de bomen kaal, waardoor de Westelijke Randweg, waar je 70 km/h mag rijden, meer zichtbaar is.

De huizen zijn hier gemiddeld groter dan de huizen richting het noorden. Je zou kunnen zeggen, dat des te zuidelijker je gaat vanaf het centrum, des te groter de huizen worden. Dit is vooral in de Zeeheldenbuurt goed zichtbaar.

De huizen zijn niet hoger dan het gemiddelde van Haarlem, maar wel breder en dieper. Een woning in deze buurt is gemiddeld meer dan vijf meter breed. Je vindt hier dus ruime en grote woningen. Daarbij hebben veel woningen in de Zeeheldenbuurt zelfs een eigen oprijlaan. Dat is wel erg praktisch wonen, zo dicht bij het centrum.

De buurt is niet voor niks erg in trek onder gezinnen. Dit komt vooral door de grote en ruime woningen. Heb je een gezin? Dan vind je hier helemaal je plek. Vooral de buurten achter de Abel Tasmankade zijn erg populair. Wel de ruimte, maar niet de hinder van de Randweg.

De Houtvaart is erg mooi in de zomer. Groene oevers en mooie boompartijen. In de winter kijk je meer op de Randweg, vanuit de Abel Tasmankade.

Ruime woningen in ruimtelijke omgeving

In de Zeeheldenbuurt in Zuid-West Haarlem woon je in een ruimtelijke omgeving, omringd door veel groen. De straten in de wijk zijn ruim opgezet en naar het westen toe vind je grote landerijen. Houd je van het buitenleven en van tuinieren? Dan kun je hier je lol op. De tuinen zijn hier namelijk ook ruimer dan gemiddeld.

Het kopen van een huis in de Zeeheldenbuurt is best een uitdaging. Er komen niet veel woningen op de markt. Wij helpen je graag met de zoektocht naar de meest geschikte woning voor jouw gezinssituatie.

Zeeheldenbuurt Houtvaartkwartier Haarlem Zuidwest Jan Evertsenstraat
Zeeheldenbuurt Houtvaartkwartier Haarlem Zuidwest Van Wassenaerstraat
Zeeheldenbuurt Houtvaartkwartier Haarlem Zuidwest Kortenaerstraat

Buurt Facts Zeeheldenbuurt

Parkeren

Parkeren kan hier vaak op eigen terrein of op basis van een parkeervergunning. Een vergunning is eenvoudig verkrijgbaar bij gemeente Haarlem.

m2 prijs

Mooie en ruimtelijke woningen. Door de grootte van de woningen ligt de woningprijs hoger dan gemiddeld.

Parken

Parken vind je hier niet. Wel grote landerijen en de mooie Houtvaart. Via de Houtvaart vaar je zo het centrum van Haarlem in.

Winkels

Hier vind je met name kleine speciaalzaken. Voor het echte shoppen, fiets je in vijf minuten het centrum van Haarlem in.

Call Now Button