Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Van Galenbuurt

Op de website Allecijfers.nl lees je dat het aantal inwoners in de Van Galenbuurt sterk is gedaald in de afgelopen jaren. Dit heeft absoluut niks te maken met de populariteit van de buurt. Dit komt vooral doordat veel bewoners in de Van Galenbuurt de beneden- en of bovenwoning bij de woning trekken. Hierdoor krijg je minder inwoners per vierkante meter.

De Van Galenbuurt is juist een erg populaire buurt om te wonen. En is net als de Leidsebuurt in het Zijlwegkwartier erg in trek bij jonge gezinnen. Door de grootte van de huizen zijn de prijzen hier gemakkelijker te betalen. Tot voor kort vond je hier nog leuke arbeiderswoningen van onder de EUR 3000,- per vierkante meter. Dit waren dan wel opknappertjes.

Door de (lagere) gemiddelde woningprijs was dit een prettige buurt om je te vestigen. Wij zeggen was, omdat de woningprijzen in deze buurt ook erg gestegen zijn. Dankzij de stijgende populariteit. Ook komt het vaak voor dat er bij de aankoop van een woning wordt overboden. Dit maakt het lastig te bepalen wat je moet bieden. Hier helpen wij je graag mee. Wij weten wat reëele biedingsprijzen zijn.

Je woont in de Van Galenbuurt pal naast het centrum en op fietsafstand van het strand.

Betaalbare arbeiderswoningen in knusse buurt

Het vinden van een geschikte woning in de Van Galenbuurt in Zuid-West Haarlem is een uitdaging. Er komen maar een beperkt aantal woningen op de markt. En komt er een woning op de markt, dan is deze of helemaal gerenoveerd of moet deze nog helemaal gerenoveerd worden.

Net gerenoveerde woningen hebben als nadeel dat ze een stuk hoger geprijsd zijn dan het gemiddelde. Degene die de woning verkoopt, wil uiteraard na een grote verbouwing ook verdienen aan de woning. De woning is immers net helemaal opgeknapt. Dit maakt net gerenoveerde woningen voor veel mensen duur om te kopen. Het voordeel is dat de woning direct instapklaar is en je hier gelijk kunt wonen.

Door de hoge prijzen kopen de meeste mensen een opknappertje. Dit is echter een groot risico, tenzij je precies kunt inschatten wat er aan gedaan moet worden en wat dit gaat kosten. Door onwetendheid gaan veel mensen hier de mist mee in en vallen kosten veel hoger uit dan ingeschat. Beter is om een expert hiervoor in te schakelen. Wij helpen je hier graag mee. Het verbouwen van vastgoed zit ons in het bloed. Wij helpen jou graag aan een mooie opknapwoning en geven je duidelijk aan wat je dit gaat kosten. Hierdoor is het risico veel beperkter.

Benieuwd hoe Woonflexibel kan helpen? Mail of bel ons gerust even.

Buurt Facts Van Galenbuurt

Parkeren

Je parkeert hier voornamelijk op basis van een parkeervergunning. Her en der geldt betaald parkeren met een maximale parkeerduur.

m2 prijs

Woningen zijn hier erg in trek bij jonge gezinnen en stellen. Je ziet steeds meer stellen uit Amsterdam naar Haarlem vertrekken.

Parken

parken vind je hier niet, grote weilanden wel. Prettig om tussendoor te wandelen via het Houtmanpad. Het is een fijne en knusse buurt.

Winkels

In de Van Galenbuurt vind je geen grote winkelstraat. In de buurt heb je wel wat kleine speciaalzaken.

Call Now Button