Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Geschiedschrijversbuurt

De Geschiedschrijversbuurt grenst aan de Leidsevaart in Haarlem, met veel arbeiderswoningen. Net als de Zeeheldenbuurt vind je hier brede woningen. Dit zijn dus niet de standaard arbeiderswoningen. Het gemiddelde woonoppervlakte ligt ruim boven de 120 vierkante meter. Waardoor de koopprijzen van de huizen ook hoger dan gemiddeld zijn.

In het midden van de buurt ligt de Haarlemse Geel-Wit voetbalclub. Hierdoor is er altijd wel reuring in de buurt. In het weekend zijn er voetbalwedstrijden en doordeweeks trainingen. Voor kinderen is het ideaal zo dicht bij hun voetbalclub te wonen. Een belangrijke reden waardoor deze buurt populair is onder gezinnen.

De Geschiedschrijversbuurt in Haarlem is een fijne woonbuurt. De huizen zijn ruim opgezet dus ideaal voor gezinnen.

Ruim wonen in gezellige woonbuurt

Door de grotere huizen wonen in de Geschiedschrijversbuurt in Zuid-West Haarlem met name gezinnen met wat oudere kinderen. Jonge gezinnen vestigen zich vaak in andere buurten met kleinere woningen. Dit heeft ook alles met prijs te maken. Doordat de woningen hier groter zijn dan 100 vierkante meter, loopt de koopprijs al snel op. De woningprijzen liggen boven de EUR 400.000. Voor een gezin met jonge kinderen, is dit vaak nog wat teveel. Doordat je hier veel gezinnen hebt met oudere kinderen, zijn er altijd wel mensen en kinderen op straat. Kinderen die op de fiets naar de middelbare school gaan of naar de voetbalclub.

Het vinden van een mooie koopwoning in deze buurt is best lastig. De Geschiedschrijversbuurt is namelijk een populaire Haarlemse buurt. Wil je een mooie woning in deze buurt vinden die bij jou past? Wij helpen je daar graag bij.

Buurt Facts Geschiedschrijversbuurt

Parkeren

Parkeren is met name op basis van een vergunning. Deze is gemakkelijk te krijgen bij gemeente Haarlem. Een aantal woningen hebben een garage of een oprit.

m2 prijs

Koopwoningen van ruim boven de EUR 400.ooo komen hier voor. De woningwaarde is daardoor hoger dan het gemiddelde in Haarlem.

Parken

Parken zijn er niet te vinden in de Geschiedschrijversbuurt. Wel vind je in het midden van de buurt een grote voetbalclub, genaamd Geel-Wit.

Winkels

Het gehele Houtvaartkwartier ligt op loopafstand van het centrum. Wil je er snel zijn, dan fiets je binnen 5 minuten het centrum in.

Call Now Button