Chat with us, powered by LiveChat
Huren of een woning kopen dicht bij het openbare zwembad de Houtvaart in het houtvaartkwartier

| Wonen in het Houtvaartkwartier

Wonen in het Houtvaartkwartier betekent wonen in een steeds populairder wordende wijk met redelijk veel groen.

Sinds een paar jaar heeft de wijk ook een groot winkelcentrum. Met grote supermarkten en andere leuke winkels. In het midden van de wijk vind je redelijk veel groen. Het zuidelijke gedeelte heeft een groot park, het Leeuwenhoekpark. En in het Noorden vind je grote sportvelden, wat een ruimtelijke sfeer aan dat deel van de wijk geeft.

Groei in populariteit Houtvaartkwartier

Kijk je naar Amsterdam, dan gebeurt hier precies hetzelfde. De populariteit van wijken en buurten groeit explosief. Dat deze wijk zo populair is, komt door de populariteit van de Leidsebuurt. Het Houtvaartkwartier heeft namelijk veel met deze buurt gemeen. Een knusse gemeenschap, met relatief betaalbare woningen als je kijkt naar afmetingen. En een stijlvolle bouwstijl.

De Leidsebuurt in Haarlem is al jaren erg in trek. Het vinden van een betaalbare huur- of koopwoning is daar erg moeilijk geworden. Veel jonge gezinnen of stellen breiden hun zoektocht uit naar het zuiden. De eerste wijk die je dan tegenkomt, is het Houtvaartkwartier.

Zo’n twee jaar geleden kon je hier nog vrij makkelijk een woning kopen of huren. Nu is dat een beste uitdaging. Wat je veel ziet, is dat er vaak wordt overboden op woningen. Mensen die al lange tijd op zoek zijn naar een woning en die vaak de boot misten. De druk neemt toe en de biedingen lopen op.

Woning flink overboden in Zeeheldenbuurt

In de Zeeheldenbuurt is een woning met de vraagprijs van EUR 295.000,- verkocht voor EUR 340.000,-. Dit is meer dan 10% boven de vraagprijs!

Woning kopen of huren in Houtvaartkwartier

Op zoek naar een koopwoning of huurwoning in het Houtvaartkwartier? De wijk kenmerkt zich door de prettige huizen en de ruimer opgezette straten. Een populaire wijk om te wonen. Wil je hulp bij het vinden van je ideale huur- of koopwoning? Neem gerust contact met Woonflexibel op.

Gemiddelde huur- en koopprijzen berekenen

Benieuwd wat een woning gemiddeld kost in het Houtvaartkwartier? Voor een schatting van de koop- en huurprijzen gebruik je de koopprijs calculator of de huurprijs calculator. De uitkomsten zijn uiteraard schattingen, maar het ligt dicht bij de actuele waarde. Kijk je naar meerdere buurten in Haarlem? De verschillen per buurt worden snel inzichtelijk bij het gebruik van de calculator.

Heb je al concrete woonwensen? Neem dan contact op met Woonflexibel en vraag een exacte koop- of huurprijs aan. Wij helpen je graag. Klik op de link aan de rechterzijde van de pagina en wij nemen contact met je op.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurten In Het Houtvaartkwartier

Wijk Facts Houtvaartkwartier

Parkeren

Parkeren in het Houtvaartkwartier is op basis van vergunning. Rondom het winkelcentrum geldt betaald parkeren.

m2 prijs

De vierkantemeterprijs is vergelijkbaar met de Leidsebuurt. Zo’n EUR 4000,- per meter.

Parkeren

In deze wijk vind je grote sportvelden en een groot park. Het Leeuwenhoekpark.

Winkelen

Winkelen doe je in het grote winkelcentrum in de wijk of in het centrum van Haarlem.

Call Now Button