Chat with us, powered by LiveChat
Wonen in het mooie Zuiderhout in Haarlem. De mooie buurt is gelegen in het Haarlemmerhoutkwartier.

| Wonen in de Zuiderhout buurt

De Zuiderhout buurt is één van de mooiste en luxueuze woonbuurten van Haarlem. Hier vind je veel vrijstaande- en tweegezinswoningen. 87% van de woningen zijn eengezins en slechts 13% is meergezins. Huurwoningen zie je hier weinig, het zijn voornamelijk koopwoningen die de boventoon voeren.

Door de grootte van de woningen, de ruimtelijke omgeving en de prachtige ligging aan het stadsbos, de Hout, liggen de prijzen in de Zuiderhout buurt hoger dan het gemiddelde van Haarlem.

Buurt populair onder vermogende gezinnen

Ook in de Zuiderhout zijn de huizenprijzen sterk gestegen. De gemiddelde WOZ-waarde was in 2016 nog zo’n 700.000 euro. In 2018 is dit gestegen naar ruim boven de 800.000 euro.

De gemiddelde leeftijd van de buurtbewoners is in de Zuiderhout buurt aan de hoge kant. De mensen willen vaak zo lang als het kan in deze mooie buurt wonen. Verlaten de mensen de buurt vanwege ouderdom, dan dragen zij de woning vaak over aan de volgende generatie. In deze buurt zie je dat het merendeel van de mensen autochtoon is.

Dit is één van de meest luxueuze buurten van Haarlem. Het ligt aan het prachtige stadsbos de “Haarlemmer Hout”.

Stijlvol wonen aan oudste stadsbos van Nederland

Woon je in deze buurt? Dan woon je in één van de mooiste en hoogst geprijsde delen van Zuid-West Haarlem. En je woont direct aan het oudste stadsbos van Nederland. De Haarlemmer Hout. Dit bos stamt uit ver voor de 15e eeuw en werd in de Gouden eeuw veel gebruikt als recreatieterrein voor welvarende Haarlemmers en Amsterdammers. Hierdoor vind je nog veel statige panden in de buurten om het park heen.

In de Zuiderhout buurt heb je naast het heerlijke bos veel andere mogelijkheden om te bewegen. Zo vind je ten westen van de buurt de bekende Haarlemse voetbalvereniging HFC en de Haarlemsche Lawn Tennis Club. Oftewel HLTC.

Ben je op zoek naar een mooi stijlvol huis in Haarlem? Wij helpen je graag met het vinden van een geschikte woning in bijvoorbeeld de Zuiderhout buurt.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Zuiderhout buurt

Parkeren

Parkeren kan eenvoudig op de eigen oprijlaan. Op straat vind je voornamelijk parkeerplaatsen voor vergunninghouders.

m2 prijs

Dit is één van de mooiste en daarmee ook een van de duurste buurten van Haarlem. Een heerlijke wijk voor welvarende gezinnen.

Parken

De buurt is omringd door groen. Dit maakt het heerlijk wonen. De omgeving en de huizen zijn ruim opgezet.

Winkels

Wil je shoppen, dan kan je per fiets naar het centrum van Haarlem of naar het centrum van Heemstede. Beide zijn snel en eenvoudig bereikbaar.

Call Now Button