Chat with us, powered by LiveChat
De Welgelegen buurt in Haarlem

| Wonen in de Welgelegenbuurt

De Welgelegenbuurt ligt ten westen van één van Haarlems mooiste parken: de “Haarlemmer Hout”. De buurt kent een duidelijke tweedeling tussen modernere bouw en klassieke bouw. De moderne bebouwing stamt uit de laatste twintig jaar en de klassiekere bouw stamt uit ver voor de vorige eeuw.

Luxueuze appartementen

Recentelijk is het voormalige ziekenhuis, genaamd de Mariastichting, omgebouwd tot luxueuze appartementen. Vanuit deze appartementen kijk je ofwel uit over de stad of over de landerijen richting Amsterdam en Schiphol.

Klassiekere gebouwen

Aan de andere kant van de buurt, de zuidelijke kant, vind je de oudere klassiekere gebouwen. Hier staan statige huizen, die aan het begin van de 19e eeuw zijn gebouwd. Deze woningen hebben een stijlvol en klassiek karakter. De aankoopprijs van zo’n statige woning in de Welgelegenbuurt ligt ver boven het gemiddelde van Haarlem. Je krijgt daarvoor dan wel een waanzinnig mooie woning terug.

Een van de absolute parels van deze buurt is het pand Vredenburg. Hieraan vast zit het bekende theekoepeltje. Het koepeltje stamt uit 1801.

De buurt kenmerkt zicht door de jonge gezinnen met hogere inkomens, die in de appartementen wonen. En de mensen van middelbare leeftijd, die wonen in de statige woningen. Het is een erg fijne plek om te wonen.

Vanuit de Welgelegenbuurt rijd je gemakkelijk met de auto richting Schiphol, Amsterdam en Den Haag. In de buurt vind je wel busstations, maar helaas geen treinstation. Hierdoor is deze buurt voor treinreizigers wat lastiger te bereiken.

Het theekoepeltje “Bellevue”

Het koepeltje is gebouwd door dezelfde architect als het bouwwerk waar de buurt zijn naam eer aan doet. Abraham van der Hart ontwierp rond 1800 het bekende Paviljoen Welgelegen. In deze periode ontwierp hij ook het bekende theekoepeltje. Het theekoepeltje behoorde tot het landgoed en buitenplaats Bellevue. Deze buitenplaats grensde vroeger aan het Spaarne. Tegenwoordig hoort het koepeltje bij het statige pand Vredenburg. Vredenburg is gebouwd rond de 18e eeuw en diende destijds als entree tot het landgoed.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Welgelegenbuurt

Parkeren

Parkeren kan onder de appartementen. Voor de overige straten is een vergunning nodig. Echter parkeren de meeste mensen hun auto op eigen terrein.

m2 prijs

De vierkante meter prijzen liggen ver boven gemiddeld voor een klassieke woning. De appartementen zijn redelijk scherp geprijsd. Let wel op: je betaalt een service fee.

Parken

De buurt grenst aan een van de mooiste Haarlemse parken, “de Hout”. In de buurt zelf vind je ook veel groen. Kortom: een prachtige buurt.

Winkels

Voor de winkels hoef je hier niet te wonen. Voor het ruimtelijke gevoel wel. Gelukkig fiets je binnen een paar minuten het centrum van Haarlem in.

Call Now Button