Chat with us, powered by LiveChat
Het Rozenprieel in Haarlem Zuid in het Haarlemmerhoutkwartier

| Wonen in het Rozenprieel

Vroeger bestond deze leuke buurt uit tuinderijen en was er in het Rozenprieel nagenoeg geen bebouwing te vinden. Pas aan het einde van de 19e eeuw werd de bestemming van het gebied aangepast naar bouwgrond. Haarlem werd steeds groter en er was meer ruimte nodig voor woningen.

Aan de namen van de straten kun je afleiden waar de grond vroeger voor gebruikt werd. In de Rozenprieelbuurt vind je onder andere de Rozenprieelstraat, Klaprozenstraat, Kleine Houtweg, Bloemhofstraat en -plein, Wintertuinplein, Weversstraat en de Klaverstraat.

Noord en Zuid Rozenprieel

De buurt is verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk deel. Door de grootte van deze delen worden ze vaak als afzonderlijk gezien. Het noordelijke deel grenst nagenoeg direct aan het centrum en het zuidelijke deel grenst aan de Haarlemmer Hout.

In beide buurtdelen zie je zowel oude als nieuwe panden. Door de jaren heen zijn er helaas veel panden gesloopt en vervangen voor nieuwbouwwoningen. Dit is echter niet overal even stijlvol gebeurd, wat de buurt niet ten goede komt.

Prettige buurt om te wonen met jonge kinderen. Er is volop groen en je rijdt gemakkelijk de stad uit via de A9.

Unieke locatie naast centrum en uitvalswegen

De locatie van het Rozenprieel is echt uniek. Je woont immers pal tegen het centrum aan, maar bent toch snel de stad uit. Je rijdt met de auto gemakkelijk via de N205 de A9 op. Vanuit hier ben je in een mum van tijd in Schiphol, Amsterdam of Den Haag.

De buurt kenmerkt zich door de jonge gezinnen die er wonen. Dat de buurt in trek is bij jonge gezinnen, heeft te maken met twee factoren. Ten eerste zijn er in deze buurt veel woningen opgedeeld in meerdere wooneenheden: je vindt hier veel beneden- en bovenwoningen. En ten tweede had dit te maken met de lagere prijzen van de opgedeelde woningen. Dit is echter wel aan het veranderen nu het Rozenprieel in populariteit toeneemt. Ook hier zijn de prijzen in de afgelopen vijf jaar sterk gestegen.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Rozenprieel

Parkeren

In het Rozenprieel heb je op veel plaatsen te maken met parkeervergunningen. Deze zijn gemakkelijk te verkrijgen bij de gemeente.

m2 prijs

De vierkante meter prijs is hier gemiddeld voor Haarlem. Op een enkele woning na vind je hier geen schokkende prijzen.

Parken

De buurt is omringd door zowel het Spaarne als de Haarlemmer Hout. Dit maakt het een ruimtelijk gebied.

Winkels

Voor winkelen heb je het nabijgelegen centrum van Haarlem. Voor boodschappen kun je in een van de vele supermarkten terecht.

Call Now Button