Chat with us, powered by LiveChat
Koopwoningen en Villa's in een groene omgeving in de Koninginnebuurt in Haarlem.

| Wonen in de Koninginnebuurt

De Koninginnebuurt is erg populair bij eenpersoonshuishoudens en gezinnen met hoge inkomens. De populariteit van de buurt is af te lezen aan de hoge vierkante meter prijzen. Die zijn hoger dan gemiddeld. Veel mensen willen hier graag wonen in statige huizen, omringd door groen. Deze prachtige huizen zijn gebouwd in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Het grootste en mooiste park van de buurt is de Haarlemmer Hout. Een heerlijke plek om te wandelen of om in de zomer te genieten van een drankje en een hapje.

Evenementen in de Haarlemmer Hout

Houd je van evenementen? Dan is de Haarlemmer Hout één maal per jaar helemaal jouw ding. In de Hout wordt namelijk op 5 mei het bevrijdingsfestival georganiseerd. Een herdenkingsfestival waar we gezamenlijk de slachtoffers van de oorlog herdenken. In Haarlem staat dit festival beter bekend onder de naam “Bevrijdingspop”. Bevrijdingspop is het oudste en een van de grootste  bevrijdingsfestivals van Nederland. Jaarlijks komen hier zo’n 130.000 bezoekers op af. Die in een magische omgeving genieten van populaire muziek. Sinds 2008 wordt er op 4 mei nog een extra Herdenkingsconcert gehouden na de Nationale Herdenking. Dit concert heeft een klassieker karakter.

Binnen vijf minuten wandel of fiets je vanuit de Koninginnebuurt het centrum van Haarlem in.

Stijlvol en betrokken

Het merendeel van de huizen in de Koninginnebuurt zijn koopwoningen. Zo nu en dan vind je een woning die te huur wordt aangeboden. De buurt heeft veel karakter en is erg rustig. Houd je van een stijlvolle buurt met veel betrokkenheid van de bewoners? Dan is de Koninginnebuurt absoluut iets voor jou.

Vanuit de buurt fiets of wandel je in minder dan vijf minuten het centrum van Haarlem in. Voor boodschappen vind je in de buurt een Albert Heijn en een Aldi. Beide op loopafstand. De Koninginnebuurt heeft ook voldoende sportmogelijkheden. Zo vind je er een tennis- en voetbalclub.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Kleverparkbuurt

Parkeren

Parkeren is hier met een parkeervergunning. Te verkrijgen bij de gemeente.

m2 prijs

De wijk is erg in trek. De vierkante meter prijzen zijn daardoor hoger dan gemiddeld.

Parken

De wijk is omringd door groen. Ook vind je hier het grootste park van Haarlem, de Haarlemmer Hout.

Winkels

Wil je winkelen? Je fietst vanaf de Koninginnebuurt in minder dan 5 minuten het centrum in.

Call Now Button