Chat with us, powered by LiveChat
De Haarlemmerhout is een van de mooiste buurten om in Haarlem een huis te kopen.

|  Haarlemmerhout, wandelen en genieten

De Haarlemmerhout, beter bekend als “De Hout”, is één van de mooiste parken van Haarlem. De Haarlemmers omschrijven het als ‘park’. Toch bestaat het grootste gedeelte uit bos.

De Hout ligt aan de zuidkant van het centrum van Haarlem, in het stadsdeel Haarlem Zuid-West. Dit waanzinnig mooie gebied is het oudste stadsbos van Nederland. Als recreatiegebied werd het populair in de Gouden eeuw. Destijds met name voor de welgestelden uit Haarlem en Amsterdam. Rijke mensen uit Amsterdam hadden vaak een buitenhuis in de buurt van De Hout.

Drie gebieden

De Haarlemmerhout kent drie gebieden. Zo is er een oostelijk en een westelijk deel en vind je er het landgoed Eindenhout.

Het westelijk gedeelte is het stadsbos en het oostelijk gedeelte het bekende stadspark. In dit park vindt ieder jaar het grootste festival van Haarlem plaats: Bevrijdingspop. Dit festival wordt georganiseerd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Dit festival trekt jaarlijks zo’n 130.000 feestvierende Nederlanders. Dit is de reden dat veel Nederlanders dit park kennen.

De Haarlemmerhout is het oudste stadsbos van Nederland. Al in 1426 kwamen welvarende Amsterdammers en Nederlanders hier wandelen.

Wonen met uitzicht op het park

Grenzend aan het park en het bos vind je weinig woningen. In het verleden moest er ruimte gemaakt worden voor de wegen richting Amsterdam en het zuiden.

Toch staan er nog een paar hele mooie woningen, grenzend aan het park. Een heel bekend pand aan de Haarlemmerhout is Vredenburg, met het theekoepeltje Bellevue. Dit pand stamt uit de 17e eeuw en was destijds de toegangsweg tot een royaal landgoed. Dit landgoed diende als luxe buitenplaats voor een rijke (waarschijnlijk Amsterdamse) koopman. Het pand dient nu als kantoorpand en is onlangs erg mooi gerenoveerd.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Haarlemmerhout

Parkeren

Parkeren kan in de naastgelegen openbare parkeergarages. Op straat vind je een aantal openbare betaalde parkeerplaatsen.

m2 prijs

Direct grenzend aan het park vind je helaas geen woningen meer. Een van de mooiste panden is Vredenburg met het bekende aangrenzende koepeltje Bellevue.

Parken

De Haarlemmerhout is een waanzinnig mooi park voor een wandeling. Zo kun je in het bos de hond uitlaten.

Winkels

Het park stamt uit de 14e eeuw. Daarvoor behoorde het tot een nog groter bos. Dit bos stond in contact met zowel Amsterdam als Den Haag.

Call Now Button