Chat with us, powered by LiveChat
Koopwoningen in de Bosch en Vaartbuurt in het Haarlemmerhoutkwartier

| Wonen in de Bosch en Vaart buurt

Op een aantal Haarlemse websites lees je dat de Bosch en Vaart buurt onderdeel is van de Koninginnebuurt. Dit klopt niet! Het zijn twee afzonderlijke buurten die aan elkaar grenzen. Met ieder hun eigen karakter. Daarbij heeft de Bosch en Vaart buurt een eigen buurt/wijkraad en een eigen buurtkrant.

De buurt is gelegen pal naast de Wagenweg. Tussen de Haarlemmer Hout en de Leidsevaart in. De Hout is het grootste park van Haarlem en heeft veel bomen. Aan deze bomen heeft de buurt een gedeelte van haar naam te danken. Het andere deel van de naam is uiteraard afkomstig van de Leidsevaart. Het is een heerlijke knusse buurt om te wonen waar de buren nauw betrokken bij elkaar zijn.

Leuke evenementen

De buurtbewoners houden er van zo nu en dan iets leuks te organiseren. Zo hebben ze het op de website over gezellige nieuwjaarsborrels en buurtdiners. En rond de kerstperiode doen de buurtgenoten hier samen aan kerstzingen.

Een erg gezellige en knusse samenhorigheid. Ben je op zoek naar een warme buurt om met je gezin te wonen? Dan heb je haar gevonden: De Bosch en Vaart buurt in Zuid-West Haarlem!

De Bosch- en Vaart buurt is samen met de Koninginnebuurt één van de mooiste buurten van het Haarlemmerhoutkwartier.

Statige woningen omringd door rust en groen

In deze karakteristieke buurt staan prachtige herenhuizen, die in de vorige eeuw zijn gebouwd. Het merendeel van deze woningen is twee onder een kap. Naast de twee onder een kap woningen vind je in deze buurt ook vrijstaande villa’s. Dit geeft de buurt een ruimtelijk gevoel.

In de Bosch en Vaart buurt wonen voornamelijk gezinnen met een hoger inkomen. Doordat het zo’n fijne buurt is om te wonen, zijn de woningen hier boven gemiddeld geprijsd. De buurt heeft veel weg van de bouwstijl van de Koninginnebuurt en doet qua prijs en gewildheid ook niet onder aan die buurt.

Ook Wonen In
Haarlem?

Neem vrijblijvend contact op met een van onze woningspecialisten.

Yentl Varenwegen
[email protected]
+31 (0)23 205 26 99

Buurt Facts Bosch en Vaart buurt

Parkeren

Om hier te parkeren heb je op de meeste plekken een vergunning nodig. Een aantal woningen hebben een oprijlaan.

m2 prijs

Vierkante meter prijzen zijn ruim boven gemiddeld. Dit komt doordat de wijk enorm in trek is onder welvarende gezinnen.

Parken

Wonen in een rustige buurt, omringd door groen. Het absolute paradepaardje is de Haarlemmer Hout.

Winkels

Deze buurt is een echte woonbuurt. Je vind wel een supermarkt nabij. Voor het echte shoppen moet je het centrum in.

Call Now Button