Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Veldzigtbuurt

Wonen in de Veldzigtbuurt in Haarlem Zuid-West betekent wonen in de buurt van de grote hogeschool die er staat. Hier staat Veldzigt echt om bekend. De buurt Veldzigt is dus in beperkte mate een woonbuurt. Her en der staan woningen, maar er is meer ‘bedrijvigheid’ te vinden. Dit geeft de buurt een ruimtelijk karakter.

Over deze buurt

De Inholland bevindt zich in het meest noordwestelijke deel van de buurt. Om de school heel staan veel studentenflats, waar studenten en gezinnen wonen. De hogeschool, samen met de studentenflats, maken wel 50% van de Veldzigtbuurt uit. Het hele deel boven de Zijlweg hoort direct of indirect tot de school.

Het zuidelijke deel van Veldzigt bestaat uit een bedrijventerrein en weilanden. Op het bedrijventerrein vind je een Auto Totaal, een Gym en een Mercedes Benz garage.

Veldzigt is de Haarlemse buurt die het dichtste bij het strand ligt. Vanuit hier fiets je in tien minuten naar het strand. De buurt wordt gescheiden door de Zijlweg. Deze weg loopt vanuit Veldzigt zo het centrum van Haarlem in.

De woningen

In het noordwestelijke deel en in het zuidwestelijke deel staan woonhuizen. Het is niet geheel duidelijk waar de scheidslijn met Overveen ligt, maar het lijkt er op dat beide woonbuurten nét bij Overveen horen. Dit zou betekenen dat Veldzigt op een paar huizen en studentenflats na, geen woonbuurt is.

Pal naast de hogeschool en net naast de Veldzigtbuurt, vind je een villabuurt. Dit is net geen Veldzigt meer. Het geeft de buurt wel een mooi karakter, het zijn immers vrij imposante woningen.

In de Veldzigtbuurt staan weinig woonhuizen. De huizen die er staan zijn voornamelijk vrijstaand.

Huis kopen in de Veldzigtbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Veldzigtbuurt? Het is knap lastig om in dit deel van Duinwijk een huis te vinden. Er staan er namelijk niet zoveel. Diegene die er staan, zijn al jaren in eigendom van particulieren. Toen de villa’s naast de hogeschool werden gebouwd, waren de woningen ook snel verkocht. Wij geven je graag advies hoe je in deze buurt een huis kan vinden.

Huis huren in de Veldzigtbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Veldzigtbuurt? Hiervoor geldt hetzelfde als voor het kopen van een woning in deze buurt.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Veldzigtbuurt in Haarlem Zuid-West; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Veldzigt

Parkeren

Er zijn weinig parkeerplaatsen in de Veldzigtbuurt. Overdag vind je hier veel studenten, waardoor parkeren hier moeilijk kan zijn.

m2 prijs

Doordat er royale villa’s zijn gebouwd naast de hogeschool Inholland is de gemiddelde woningprijs hier sterk gestegen.

Parken

De buurt is heel ruimtelijk opgezet. De zuidzijde bestaat uit landerijen en de westzijde uit bossen.

Winkels

De buurt ligt op fietsafstand van Haarlem. In het dorp van Overveen kan je fijn winkelen voor de alledaagse boodschappen.

Call Now Button