Chat with us, powered by LiveChat

| Wandelen en werken in het Tuinbouwgebied

Wonen in het Tuinbouwgebied in Haarlem-West kan niet. Werken kan je er wel. Het tuinbouwgebied is de basis van Duinwijk. Zonder dit gebied was het merendeel van de omringende woonbuurten namelijk niet of wellicht later ontstaan. Ben je op zoek naar een woning in Duinwijk? Met name de Bloemenbuurt, Veldzigt en het mooie Ramplaankwartier zijn aanraders.

Over deze buurt

Het fijne van wonen dichtbij de landerijen in de wijk Duinwijk, is het weidse en ruimtelijke karakter. Langs de mooie landerijen kun je hier heerlijk wandelen. Een van de mooiste gebieden om te wandelen is het royale voormalige buitenhuis Elswoud. Hier vind je naast een kleine kinderboerderij ook grote vijvers, uitgestrekte velden en een mooi bos.

Op de landerijen worden veel bloemen geteeld. Dit geeft een adembenemend mooi uitzicht in het voorjaar en in de zomermaanden. Al die kleuren die je dan tegemoet dansen, is een waar genot voor iedereen.

In het Tuinbouwgebied in Haarlem-West kun je dus niet wonen. Werken wel. Het zijn voornamelijk de boeren die hier werken. Deze boeren woonden voorheen vlak naast de landerijen. Nu niet meer.

Aan de rand van deze landerijen vind je grote winkels voor tuinbouw. Zo is er een grote Dekatuin te vinden en een bloemen export bedrijf.

Geschiedenis

Een van de leukste woonbuurten van Duinwijk is het Ramplaankwartier. Deze buurt is in het begin van de 20e eeuw ontstaan, doordat de tuinders een woning wilden hebben dichtbij hun landerijen. Ook voor het personeel van deze landerijen was huisvesting nodig. Hierdoor heeft deze buurt zowel mooie karakteristieke arbeiderswoningen als de grotere twee onder een kap en vrijstaande woningen. Deze combinatie geeft de buurt veel sfeer.

In het voorjaar en de zomermaanden is het Tuinbouwgebied een lust voor het oog. In dit gebied worden veel bloemen geteeld.

Huis kopen in het Tuinbouwgebied

Op zoek naar een leuke koopwoning in het Tuinbouwgebied? In dit gebied kun je helaas niet wonen, daarvoor moet je zijn in de omringende woonbuurten. Met name de Bloemenbuurt, Veldzigt en het mooie Ramplaankwartier zijn aanraders.

Huis huren in het Tuinbouwgebied

Op zoek naar een leuke huurwoning in het Tuinbouwgebied? Hiervoor geldt hetzelfde als voor het kopen van een woning in deze buurt.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in Duinwijk in Haarlem-West; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Tuinbouwgebied

Bloemen

Op de landerijen worden veel bloemen geteeld. Dit geeft een waanzinnig mooi beeld in het voorjaar en de zomer.

Uitzicht

Aan de rand van de landerijen woon je zeer mooi. Aanrader: Leendert Meeszstraat in het Ramplaankwartier.

Wandelen

Uiteraard kan je niet tussen de bloemen door wandelen. Je kan er wel heel mooi omheen wandelen via het Marcelisvaartpad.

Winkels

In het tuinbouwgebied zijn grote tuinbouwbedrijven gevestigd voor de handel in bloemen en hout.

Call Now Button