Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in het Ramplaankwartier

Wonen in het Ramplaankwartier in Haarlem-West betekent wonen in een zeer kindvriendelijke en bijna dorpse buurt. Je vindt hier voornamelijk royale gezinswoningen, maar ook nog een aantal kleinere arbeiderswoningen. Het Ramplaankwartier is ontzettend populair, mede dankzij de open en wijdse opzet.

Over deze buurt

Het Ramplaankwartier ligt in het westelijke deel van Haarlem en heeft een op zichzelf staand karakter. Een dorps karakter. Als je de buurt inrijdt dan rij je langs een dorpstraatje met allerlei kleine speciaalzaken. Hier kan je in de ochtend bijvoorbeeld een heerlijk vers broodje halen. Dit is een van de weinige buurten in Haarlem met een eigen winkelstraatje.

Een leuk detail over deze buurt is dat de buurt een eigen wijkraad heeft. Deze wijkraad heeft een eigen website en een leuke buurtkrant. Door de raad worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Dit brengt de inwoners van het Ramplaankwartier dichter bij elkaar.

Geschiedenis

De naam van de buurt stamt uit de 17e eeuw en heeft zijn naam te danken aan de familie Ramp die er woonde in het huis Rolland. Dit huis is in de 18e eeuw verkocht door de familie Ramp en niet veel later door slopers met de grond gelijk gemaakt. De buurt heeft echter wel de naam van deze familie behouden.

Het was pas in het begin van de 20e eeuw dat deze buurt uitgroeide tot een woonbuurt. De tuinders, die hun landerijen hadden in de naastgelegen Tuinbouwgebieden noord en zuid, zochten een fijne plek om te wonen. Zo is anno 1927 de buurt Ramplaankwartier langzaam uitgegroeid tot hoe wij hem nu kennen.

De grote landerijen, grenzend aan het Ramplaankwartier, moesten worden bewerkt. Dit werd destijds gedaan door goedkopere arbeidskrachten. Deze krachten hadden een huis nodig. Het liefste dichtbij de landerijen. Hierdoor vind je in deze mooie buurt ook arbeiderswoningen.

De woningen

Naast de kleinere arbeiderswoningen vind je hier voornamelijk woningen die groter van aard zijn. Statige twee onder een kap woningen. Het zijn royale gezinshuizen met een oppervlakte van al snel meer dan honderd vierkante meter. Dit komt doordat het merendeel van deze huizen minimaal twee lagen groot is. Ook zijn de woningen vrij breed.

De huizen zijn vrijwel allemaal groot van stuk. Op een paar arbeiderswoningen na. Dit geeft de woningen een hoge gemiddelde aankoop- en verkoopwaarde.

Huis kopen in het Ramplaankwartier

Op zoek naar een leuke koopwoning in het Ramplaankwartier? Deze buurt is ontzettend populair. De populariteit in acht genomen, samen met de grootte van de huizen die je hier vindt, zijn de aankoopprijzen van de woningen hier bovengemiddeld hoog. Je koopt dan wel een huis in een zeer kindvriendelijke en bijna dorpse buurt.

Huis huren in het Ramplaankwartier

Op zoek naar een leuke huurwoning in het Ramplaankwartier? In deze buurt is het aanbod huurwoningen in de private sector vrij beperkt. Ook zijn de huurprijzen in deze buurt vrij hoog.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in het Ramplaankwartier in Haarlem-West; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

ramplaankwartier-duinwijk-haarlem-west-arbeiderswoning
ramplaankwartier-duinwijk-haarlem-west-twee-onder-een-kap
ramplaankwartier-duinwijk-haarlem-west-vrijstaande-woning
ramplaankwartier-duinwijk-haarlem-klassieke-woning

Buurt Facts Ramplaankwartier

Parkeren

Parkeren op straat kan lastig zijn na 17:00 uur. Het merendeel van de huizen heeft geen oprijlaan. Een vergunning is vereist.

m2 prijs

De aankoop- en verkoopprijzen van de huizen in het Ramplaankwartier zijn bovengemiddeld. De buurt is populair!

Parken

Rondom het Ramplaankwartier vind je tuinderijen. Dit geeft de buurt een open en wijds gevoel. Je kan hier heerlijk wandelen.

Winkels

Het Ramplaankwartier heeft een eigen kleine dorpstraat met leuke speciaalzaken voor de allerdaagse boodschappen.

Call Now Button