Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Oosterduin buurt

Oosterduin ligt aan de meest zuidwestelijke kant van Haarlem pal tegen het dorp Aerdenhout aan. Het is een mooie buurt met in bepaalde delen nog recente moderne bebouwing.

Over de buurt

De buurt begint bij het grote sportcentrum Lifefit. Naast het sportcentrum liggen een aantal voetbalvelden. Als je vanuit daar naar het zuiden rijdt, dan krijgt de buurt steeds meer karakter.

De buurt kent een duidelijke tweedeling. Zo zijn de woningen aan de kant van de Randweg, de noordoostelijke kant, hoger gebouwd dan de woningen aan de westelijke en zuidelijke kant van de buurt. Ten noorden van de voetbalvelden vind je de landerijen. De paar huizen die grenzen aan deze landerijen hebben een hoge woningwaarde. Dit dankzij het weidse uitzicht en het vrijstaande karakter.

In het zuidelijke en westelijke deel pal tegen Aerdenhout aan, staan vooral de grotere woningen. De huizen zijn hier gemiddeld groter dan in Haarlem.

De buurtbewoners

De buurt kan worden getypeerd als prettig, rustig en volks. De ideale woonbuurt voor iemand die van zijn oude dag wil genieten. Er worden zo nu en dan gemeenschappelijke evenementen door de Oosterduinse wijkraad georganiseerd. Benieuwd hoe actief ze zijn en wat er wordt georganiseerd? Neem een kijkje op de website van de wijkraad.

Mensen die ook genieten van hun oude dag, vind je in een groot centrum op de kop van deze buurt aan de Haarlemse Randweg. Naast Lifefit. De gemiddelde leeftijd in Oosterduin buurt is aan de hoge kant. De afgelopen jaren daalt dit wel, door de grote hoeveelheid jonge gezinnen die een huis zoeken.

De afgelopen jaren is er weinig veranderd in de Oosterduin buurt. Toch lijkt het er op dat ook hier de verjonging gaat intreden. Dit zal er voor zorgen dat er meer georganiseerd gaat worden en dat de buurt een speelser karakter gaat krijgen.

Oosterduin is een mooie buurt met veel verscheidenheid tussen jong en oud.

Huis kopen in de Oosterduin buurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Oosterduin buurt? In dit deel van Haarlem zijn de woningprijzen hoog en het aantal huizen dat te koop komt klein. Het verloop is in deze buurt niet erg hoog.

Huis huren in de Oosterduin buurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Oosterduin buurt? Het vinden van een geschikte huurwoning is hier vrij lastig. Dit komt door het beperkte aanbod van huurwoningen. Komt er toch een woning vrij? Dan zijn ze in de regel ook weer snel verhuurd.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Oosterduin buurt in Haarlem-West; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

oosterduin-duinwijk-haarlem-west-twee-ondereenkap
oosterduin-duinwijk-haarlem-west-vrijstaande-villa
buurt-oosterduin-haarlem

Buurt Facts Oosterduin

Parkeren

Parkeren kan in de buurt vrij gemakkelijk. Er zijn veel woningen met een oprijlaan. Op straat is een vergunning vereist.

Woningwaardes

De villa’s in Oosterduin aan de landerijen, langs de Aerdenhout grens en aan de zuidzijde, hebben de hoogste woningwaardes.

Parken

De buurt grenst aan het Haarlemse Tuinbouwgebied. Met in de zomer veel bloemen. Dit geeft een mooie sfeer.

Winkels

Winkelen is het leukste in de dorpstraat van Aerdenhout. Hier vind je namelijk veel kwalitatieve speciaalzaken.

Call Now Button