Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Bloemenbuurt

Wonen in de Bloemenbuurt in Haarlem Zuid-West betekent wonen in een buurt met veel reuring. Dat komt door de hogeschool, een belangrijke karakteristiek van de Bloemenbuurt. In het noord-westelijke deel van de buurt staat het Nova Collega. Door de weeks zie je hier dus veel studenten, die in de buurt wandelen of fietsen. Dit geldt overigens ook voor de Veldzigtbuurt, die aan de buurt grenst.

Over deze buurt

In de Bloemenbuurt vind je veel woonhuizen, dit in tegenstelling tot de Veldzigtbuurt. Het is dan ook een echte woonbuurt, op het bedrijventerrein aan de westzijde na dan. De woonhuizen in deze buurt bestaan uit sociale huurwoningen uit de jaren ’60 en oudere woningen met stijlvolle bouw. Dit mixt zich in de buurt. De sociale huurwoningen zijn rechttoe rechtaan; vierkante blokken met weinig karakter.

De straten aan de zuidzijde van de Zijlweg zijn knus. Buurtbewoners kennen elkaar, wat een warme sfeer in de buurt geeft.

Vooral grenzend aan het bedrijventerrein en de kazerne zie je simpelere moderne bouw. Rijd je meer richting het centrum, dan vind je stijlvollere woningen. De prijzen van deze woningen zijn hoger dan gemiddeld. Dit komt doordat deze huizen zo dicht bij het centrum staan. Dit komt ook doordat je vanuit de Bloemenbuurt zo op het strand bent. Met de fiets ben je er in 10-15 minuten en met de auto in nog geen 10 minuten.

In de Bloemenbuurt staat een grote brandweerkazerne. Op een open dag is het erg leuk om hier te kijken. Vooral voor kinderen is dit fantastisch. De brandweer doet dan vaak oefeningen.

Huis kopen in de Bloemenbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Bloemenbuurt? de Hyacintenlaan is een absolute aanrader! Een erg fijne straat met stijlvolle huizen; grote twee onder een kap woningen.

Huis huren in de Bloemenbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Bloemenbuurt? De meeste huurwoningen vind je in de buurt van het bedrijventerrein en de kazerne. Ook vind je er nog vrij veel sociale huurwoningen.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Bloemenbuurt in Haarlem Zuid-West; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Bloemenbuurt

Parkeren

Zoals op veel plaatsen in Haarlem is dit ook een gebied waar vergunningen vereist zijn. Desalniettemin vind je gemakkelijk een plek. Je mag hier wel parkeren als iemand je aanmeldt als gast.

m2 prijs

De prijs is erg afhankelijk van de straat waar je kijkt. Kijk je bijvoorbeeld in de mooie Hyacintenlaan in Haarlem, dan is de prijs boven de EUR 4000 per vierkante meter. Kijk je rond het Narcisplantsoen, dan is de prijs lager.

Parken

De Bloemenbuurt heeft veel groen. Dit komt doordat het dicht bij Overveen ligt. De buurt is erg ruim opgezet met veel perkjes, verzorgde voortuinen en grote boompartijen.

Winkels

In de buurt zelf vind je nagenoeg geen winkels. Wel heb je een aantal kleine speciaalzaken. Voor het echte shoppen, fiets je binnen 5 minuten het centrum van Haarlem in.

Call Now Button