Chat with us, powered by LiveChat
Wonen in Haarlem Oost is ook wonen aan de Veerpolder.

| Werken en wonen in de Waarderpolder

De Waarderpolder is een buurt van Haarlem Oost. Hier vind je kleine en grote bedrijven en daarnaast wat kleine industrie. Het is dus voornamelijk een bedrijventerrein. Wonen kon je hier tot voor kort niet echt. Wel vond je in het zuidwestelijk deel een aantal semi vervallen pakhuizen en sociale huur.

Sinds een paar jaar zijn een aantal projectontwikkelaars, in samenspraak met de gemeente, iets waanzinnig moois aan het bouwen. Het terrein knapt hierdoor enorm op.

Deze verbouwingen startten toen de Koepelgevangenis werd geprivatiseerd rond 2016. De Haarlemse Koepel was voorheen de gevangenis van Haarlem. Door de jaren heen werd deze overbodig. Daarna zijn er allerlei plannen de revue gepasseerd. Het zou een foodhal worden, maar ook een universiteit. Vraag je een Haarlemmer wat het nu is, dan is dit nog steeds niet duidelijk. Wel weten de Haarlemmers te vertellen dat het diende als opvangcentrum voor asielzoekers. Wij verwachten dat er uiteindelijk appartementen worden gerealiseerd. Al zou een universiteit de stad absoluut ten goede komen.

Aan de kade van het Binnen Spaarne vind je sinds kort hele gave woningen. Dit is precies wat we hierboven bedoelden met “er wordt iets waanzinnig moois gebouwd”. Deze huizen worden gebouwd in een modern klassieke stijl. Vanaf de andere zijde van het Spaarne (het centrum van Haarlem) zien de woningen er heel stijlvol en klassiek uit. Als je voor de panden staat, dan ogen ze moderner. Met grote raampartijen is er veel openheid en transparantie. Op bovenstaande foto zie je deze woningen.

Waanzinnig wonen aan het Spaarne met uitzicht op het centrum. Wonen in een statige moderne villa.

Statige moderne woningen aan het water

De Waarderpolder was voorheen dus geen populaire buurt om te wonen. Sinds het grote project aan het Spaarne is dit totaal anders! Zelfs zo anders, dat de vraag naar deze woningen is geëxplodeerd. Dit heeft er direct voor gezorgd dat de prijzen flink zijn gestegen.

Daarbij heeft de gemeente Haarlem ook besloten dat hier voorlopig niet meer bijgebouwd mag worden. Het bouwen van woningen gaat namelijk sterk ten koste van het grootste bedrijventerrein van Haarlem. De Waarder en Veerpolder.

Heb je je oog laten vallen op één van deze statige moderne woningen? Woonflexibel helpt je met het vinden van jouw droomwoning in Haarlem. Neem vrijblijvend contact met ons op om te horen hoe wij jou kunnen helpen.

Vogelspotten in de Veerpolder Waarder en Veerpolder in Haarlem oost
Varen in de Veerpolder Waarder en Veerpolder in Haarlem oost
Wandelen in de Veerpolder Waarder en Wandelen in Haarlem oost

Buurt Facts Waarderpolder

Parkeren

Parkeren in de Waarderpolder blijft lastig, omdat de oorspronkelijke bestemming slechts beperkt wonen was. Je kan bij de gemeente een vergunning krijgen.

m2 prijs

De prijzen van woningen in het westelijke deel van de Waarderpolder (aan het Spaarne) zijn sterk gestegen.

Parken

In de Waarderpolder vind je geen park. In het oostelijke deel (de Veerpolder) vind je een groot park met recreatiemeer.

Winkels

Je woont hier vlakbij het centrum. Wil je shoppen? Dan ben je met 10 minuten fietsen al in het centrum.

Call Now Button