Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Sportliedenbuurt

De Waarder- en Veerpolder is het grootste Haarlemse industrieterrein. Hier vind je grote speciaalzaken, kleine fabrieken en kantoren. Niet bepaald de meest standaard locatie als je in Haarlem op zoek gaat naar een woning. Toch heeft deze Haarlemse wijk een erg leuke buurt, die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Dat is de Sportliedenbuurt. De enige echte woonbuurt van de Waarder- en Veerpolder. Ten tijde van Droste woonden hier de arbeiders, die in de fabriek werkten. De arbeiders woonden destijds achter de fabriek. Hier vond je kleine arbeiderswoningen, oftewel meerlaags in een pand. De klassieke arbeiderswoning. De fabriek van Droste stond direct aan het Spaarne. Gebouwd in 1890 en in 2008 gerenoveerd tot een waanzinnig mooi en imposant appartementencomplex.

Wonen op een populaire plek aan het Spaarne in de voormalige Drostebuurt, is wonen in een knusse, gezellige en échte gezinsbuurt.

Klassieke arbeiderswoningen in een modern jasje

De woningen in de Sportliedenbuurt zijn de afgelopen jaren gerenoveerd. Met name de meerlaagse woningen zijn flink aangepakt. De eengezinswoningen hebben een minder extreme transformatie ondergaan. In deze leuke buurt komt zo nu en dan wat te koop.

De mooiste woningen zijn de woningen die direct aan het Spaarne liggen. Deze woningen hebben een prachtig wijds uitzicht. Helaas betreffen dit slechts enkele woningen.

Wil je graag wonen in een huis aan het Spaarne of in een woning in de Sportliedenbuurt? Woonflexibel helpt je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Buurt Facts Sportliedenbuurt

Parkeren

Parkeren kan enkel op basis van vergunning. Dit maakt het lastig om een drankje te drinken bij Frisk als je met de auto bent.

m2 prijs

De vierkante meterprijzen zijn hier sterk gestegen. Vroeger was hier voornamelijk sociale huur te vinden. Tegenwoordig veel minder.

Parken

In het Waarder- en Veerpolder gebied vind je een groot park. Vanuit dit park wandel je eenvoudig naar Amsterdam.

Winkels

In dit gebied vind je voornamelijk grote speciaalzaken. De afgelopen jaren zijn er wel steeds meer kleine zaakjes bijgekomen.

Call Now Button