Chat with us, powered by LiveChat

| Recreatie in de Schoteroogbuurt

De Schoteroogbuurt is geen woongebied. Op een woonwagenkamp na staan hier vrijwel geen woningen. Dit gedeelte van Haarlem hoort, samen met de Waarderpolder en de Veerpolder, tot het grootste industriegebied.

In het Schoteroog zelf bevindt zich geen grote industrie. Wel is dit de plek van één van Haarlems grootste vuilstortplaatsen. Deze is door Afvalzorg gesaneerd en door middel van een moderne techniek, genaamd Geologger, ingekapseld. Hierdoor is er nagenoeg geen risico voor het milieu en kan er gas gewonnen worden uit het afval. Deze vuilberg vind je op de noordelijke uithoek van het Schoteroog.

De vuilstort is een vrij grote heuvel. De gemeente is druk bezig met het vinden van een goede bestemming voor dit gebied. De grond is hoogstwaarschijnlijk door de jaren heen flink verontreinigd.

Langs de Schoteroogbuurt loopt de Mooie Nel. Zoals de naam aangeeft, is dit een erg mooi stuk water. Een aanrader om eens naartoe te varen.

Kitesurfen Mooie Nel Haarlem Oost

Kitesurfen is één van de nieuwe activiteiten in het Schoteroog. Deze gave sport mag je uitoefenen in een uithoek van de Mooie Nel. De Mooie Nel is een verlengde van het Spaarne, richting Spaarndam. Door de grote afvalheuvel onstaan er soms lastig te controleren windstoten. Het is dus nog maar de vraag of Kitesurfen in de Mooie Nel blijvend is.

Naast kitesurfen kun je hier heerlijk met de hond wandelen. Honden mogen in dit gebied namelijk los lopen. Tenslotte kun je hier ook paardrijden.

Buurt Facts Kleverparkbuurt

Parkeren

Op de afvalstort aan de noordzijde van het Schoteroog heb je een mooi uitzicht over Haarlem en Spaarndam.

m2 prijs

Je kan met de boot heel mooi om het Schoteroog heen varen. Je vaart dan richting Spaarndam. Hier zit een heerlijke paling rokerij.

Parken

Deze Haarlemse industrie buurt heeft veel groen. Dit komt met name doordat de afvalheuvel voorzien is van gras.

Winkels

Op het noordelijkste punt van het Schoteroog vind je Paviljoen Loef. Dit is een leuke plek voor een hapje en drankje. Locatie: Mooie Nelpad 5.

Call Now Button