Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Waarderpolder

Wonen in de Waarderpolder betekent wonen in een opkomende buurt met leuke restaurantjes.

De Waarderpolder is een wijk waar voornamelijk industrie en bedrijvigheid plaats vindt. En waar je in verhouding weinig woonhuizen vindt. Aan de westzijde van de Waarder- en Veenpolder ligt de Sportliedenbuurt. Deze buurt is de enige echte woonbuurt.

De huizen in deze woonwijk zijn destijds om de bekende Haarlemse Droste (chocolade) fabriek heen gebouwd. Dit zijn mooie en knusse arbeiderswoningen die zich midden in een industriegebied/bedrijventerrein bevinden.

De Sportliedenbuurt is een leuke opkomende buurt. Nu de Drostefabriek weg is, zijn er innovatieve restaurantjes voor in de plaats gekomen. Een voorbeeld van zo’n tentje is Frisk Aan Het Spaarne. Absoluut de moeite waard een keer heen te gaan. Vooral in de zomer is het hier volop genieten.

De Sportliedenbuurt is een leuke opkomende buurt.

Woning kopen of huren in de Waarderpolder

Op zoek naar een woning in de Waarderpolder? In deze wijk is het vinden van een woning in de vrije sector vrij lastig. De meeste woningen worden namelijk beheerd door woningcoöperaties, zoals Ymere. De gemiddelde vierkante meterprijs voor een woning in deze wijk ligt onder de EUR 3000,-.

Mooie koop- en huurwoningen in de vrije sector vind je pal naast het spoor richting de Amsterdamse buurt. Hier worden waanzinnige woningen en appartementen gebouwd. De vierkante meterprijs van deze woningen lijkt echter meer op de prijzen van woningen in het centrum. Schrik niet als je hier bijna EUR 5000,- per vierkante meter betaalt. Je woont dan wel op een adembenemende plek aan het Spaarne, in een leuke opkomende wijk.

Koop- en huurprijzen berekenen

Benieuwd wat een woning gemiddeld kost in de Waarderpolder? Voor een schatting van de koop- en huurprijzen gebruik je de koopprijs calculator of de huurprijs calculator. De uitkomsten zijn uiteraard schattingen, maar het ligt dicht bij de actuele waarde. Kijk je naar meerdere buurten in Haarlem? De verschillen per buurt worden snel inzichtelijk bij het gebruik van de calculator.

Heb je al concrete woonwensen? Neem dan contact op met Woonflexibel en vraag een exacte koop- of huurprijs aan. Wij helpen je graag. Klik op de link aan de rechterzijde van de pagina en wij nemen contact met je op.

Buurten In De Waarderpolder

Wijk Facts Waarderpolder

Parkeren

Parkeren is op de meeste plaatsen niet betaald. Vergunningen gelden alleen voor de Sportliedenbuurt.

m2 prijs

De vierkantemeterprijs ligt hier lager dan het gemiddelde van Haarlem. Namelijk zo’n EUR. 3000,- per vierkante meter.

Parkeren

Geen parken in dit deel van Haarlem, bedrijvigheid vind je hier volop. Er zijn veel leuke speciaalzaken.

Winkelen

Voor het echte winkelen moet je het centrum van Haarlem zijn. Met de fiets ben je hier binnen 5 minuten.

Call Now Button