Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Van Verzetsliedenbuurt

Wonen in de Verzetsliedenbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een volkse woonbuurt. De buurt is opgedeeld in twee zones: een zone met bedrijvigheid en een zone voor wonen. Woningen die deze buurt echt karakter geven, zijn de woningen aan de Diederikstraat. De benedenverdieping is gebouwd met standaard rood-bruine bakstenen. De bovenverdiepingen met een gele baksteen variant.

Over de buurt

De Verzetsliedenbuurt in Haarlem-Oost is opgedeeld in verschillende zones. Zo is er een zone die zich kenmerkt door bedrijvigheid en is er een zone voor wonen. De bedrijvigheid vind je voornamelijk dichtbij de Schipholweg. Ga je dus wat dieper de buurt in, dan kom je al snel bij leuke knusse straatjes. Het merendeel van de woningen is gebouwd in de afgelopen decennia. Dat zie je vooral aan de bouwstijl met platte daken.

Door de modernere bouwstijl met het platte dak zijn deze huizen groter dan gemiddeld. Hierdoor worden deze woningen vaak niet benut als eensgezinswoningen. Sociale huur coöperaties hebben de woonlagen in het verleden opgedeeld. Je hebt dan dus een bovenwoning en een benedenwoning. In de afgelopen tien jaar zijn een aantal van deze woningen geprivatiseerd. Toch is het merendeel van deze woningen nu nog in handen van sociale huur coöperaties. Bijvoorbeeld als Ymere.

Nieuwbouw

In de Slachthuisbuurt wordt veel door grote coöperaties geïnvesteerd in nieuwbouwprojecten. Zo worden de woningen grenzend aan het Reinaldapark geheel gerenoveerd en opnieuw ingericht. Ook in de Verzetsliedenbuurt wordt flink verbouwd. Op de foto’s aan de rechterzijde van deze pagina zie je een aantal van deze nieuwbouwprojecten in Haarlem-Oost.

Doordat meergezinswoningen vaak hoog van bouw zijn gaat dit vaak ten koste van de sfeer in een buurt. Hier in de Verzetsliedenbuurt is gekozen voor lagere meergezinswoningen. Huizen worden dus maximaal gedeeld onder twee gezinnen. De bekende grote sociale huurflats vind je hier nog niet. Hier komt echter wel verandering in. Er zijn extreem veel nieuwbouwprojecten. Een aantal van deze projecten gaat de hoogte in. Dat is echter wel aan de rand van de buurt en zorgt voor een soort isolatie ten opzichte van de drukkere wegen.

De Verzetsliedenbuurt in de Slachthuiswijk is wel omringd door drukke wegen. Zo is de Schipholweg een van de drukste wegen van Haarlem. Ook de Merovingenstraat wordt vaak gebruikt als sluiproute. Tenslotte grenst de buurt aan de Prins Bernhardlaan. Ook over deze straat rijdt veel verkeer. Hier heb je overigens geen last van als je woont aan het Hof van Egmond. Woon je dichter bij een van bovengenoemde straten, dan kun je hier hinder van ondervinden. Als de hogere nieuwbouwprojecten aan de rand van de buurt af zijn, dan zul je minder hinder ondervinden van de drukke straten.

De Verzetsliedenbuurt in Haarlem-Oost is een mooie volkse woonbuurt. Een van de leukste en fijnste straatjes van de buurt is het Hof van Egmond.

Populaire straten

Zoek je een leuke en populaire straat in de Verzetsliedenbuurt? Dan is het Hof van Egmond een aanrader. De straat is gebouwd op een manier die deze buurt symboliseert. In het midden van de straat ligt een mooi groen parkje. Hier spelen kinderen en volwassenen genieten van het zonnetje. Zo nu en dan wordt hier genoten van een gezamenlijk drankje.

Huis kopen in de Verzetsliedenbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Verzetsliedenbuurt? Dat is vrij lastig doordat er weinig koopwoningen zijn.

Huis huren in de Verzetsliedenbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Verzetsliedenbuurt? Ook dat is vrij lastig doordat vrijwel alle woningen sociale huurwoningen zijn.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Verzetsliedenbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Verzetsliedenbuurt

Parkeren

De Verzetsliedenbuurt is een mooie volkse Haarlemse buurt. Er wonen veel mensen in een niet al te grote buurt. Dit betekent over het algemeen lastig parkeren.

m2 prijs

De meterprijzen van de koopwoningen in dit deel van Haarlem zijn lager dan het gemiddelde. Er zijn hier weinig koop- en veel sociale huurwoningen.

Parken

Hou je van wandelen dicht bij huis dan woon je hier op een ideale locatie. Vlak naast de buurt heb je immers een van de grootste Haarlemse parken, het Reinaldapark.

Winkels

Dit is een echte woonbuurt. Je vindt er weinig winkels. Wel heb je er een supermarkt en wat kleinschalige bedrijvigheid. De bedrijvigheid is gevestigt dicht bij de Schipholweg.

Call Now Button