Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Kruistochtbuurt

Wonen in de Kruistochtbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een gezellige buurt. Een leuk plein is het pleintje aan de Saracenenstraat. Vooral in de zomer erg leuk. De buurt kenmerkt zich door de leuke arbeiderswoningen, ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Geschiedenis

Vroeger in de 19e eeuw zou je de Kruistochtbuurt omschrijven als een echte arbeidersbuurt. Huizen werden in die tijd door grote fabrieken in een snel tempo uit de grond gestampt. De woningen waren identiek en van de zelfde grootte. Met als doel dat er een gezin met kinderen kon wonen. Nu anno 2019 zou je denken dat het destijds zou gaan om gezinnen met twee a drie kinderen. Maar in die tijd waren het gezinnen met vijf kinderen of meer. Dat hele gezin woonde in zo’n woning dat vaak niet groter was dan zestig vierkante meter. Het was passen en meten om iedereen een slaapplek te geven.

Over deze buurt

Waarom schrijven we hierover terwijl het onderwerp de Kruistochtbuurt is? Dat doen we, omdat deze buurt erg veel weg heeft van de wijken die in de 19e eeuw zijn ontstaan. Naast de type woningen ook de gezelligheid. Veel mensen kennen elkaar en er zijn leuke pleintjes waar straten elkaar kruizen. Een goed voorbeeld is het pleintje aan de Saracenenstraat. Dit pleintje is in de zomer erg leuk. Veel spelende kinderen en de ouders die genieten van een lekker drankje onder de beschutting van de grote boompartijen. Dit soort leuke pleintjes vind je ook in de Cremerbuurt. De woningprijzen in de Cremerbuurt zijn over het algemeen wel wat hoger.

De arbeiderswijk anno 2019, de Kruistochtbuurt in Haarlem-Oost

Over de woningen

In de afgelopen honderd jaar zijn de woningen in deze buurt weinig veranderd. Op de dakkapellen en de dakopbouwen na. Deze woningen zijn ideaal voor kinderen met maximaal twee of drie jonge kinderen. Zeker de woningen met dakkapel. Hierdoor is er op de bovenverdieping ruimte voor een extra slaapkamer.

Ook is er in deze woningen vaak op de begane grond extra ruimte gecreëerd. Veel huisjes in de Kruistochtbuurt in Haarlem-Oost hebben een kleine uitbouw aan de achterkant. Deze uitbouw is ideaal als keuken, werkkamer of als extra slaapkamer.

Kortom deze huizen en de buurt zijn beiden ideaal voor jonge gezinnen. Met name voor gezinnen die in de ochtend voor werk de stad uit moeten. Je rijdt vanuit hier immers zo naar Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Door de groei in populariteit onder deze doelgroep zijn de prijzen van de huizen de afgelopen jaren sterk stijgende.

Huis kopen in de Kruistochtbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Kruistochtbuurt? Dat is vrij lastig.

Huis huren in de Kruistochtbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Kruistochtbuurt? Ook dat is vrij lastig.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Van Kruistochtbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

saracenenstraat-kruitochtbuurt-haarlem-oost
kruistochtstraat-kruitochtbuurt-haarlem-oost

Buurt Facts Kruistochtbuurt

Parkeren

Parkeren op straat is vrij parkeren. In de Kruistochtbuurt heb je op sommige plaatsen een vergunning nodig.

m2 prijs

Net als in de rest van Haarlem zijn de prijzen hier ook gestegen. Echter wel minder hard dan gemiddeld.

Parken

De Kruistochtbuurt in Haarlem-Oost ligt dichtbij één van de grootste parken van Haarlem. Het Burgemeester Reinaldapark.

Winkels

Winkelen kan in kleine speciaalzaken of in de populaire Amsterdamsestraat, dichtbij het centrum van Haarlem.

Call Now Button