Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Van Karolingenbuurt

Wonen in de Karolingenbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een leuke volkse buurt. De buurt is een soort eilandje wat zorgt voor een knus karakter. Het is een leuke buurt voor jonge gezinnen, waar ruime woningen te vinden zijn.

Over deze buurt

De Karolingenbuurt is een leuke volkse Haarlemse buurt. De buurt is omringd door water. Ten westen van de buurt ligt het Spaarne. Aan de noordzijde de zomerkade en aan de westzijde een leuk watertje dat grenst aan de Gouwwetering. Omringd met groen. Dit maakt de buurt een soort eilandje, wat het warme karakter van de buurt absoluut bevordert.

In de buurt staat zowel hoog- als laagbouw. Tussen de huizen in staan wat kleinschalige bedrijfspanden. De volkse bouwstijl geeft de buurt net als de andere buurten in de Slachthuiswijk een knus karakter. De huisjes zijn klein van stuk en de straten niet al te breed.

Het grootste gedeelte van de woningen is tweelaags. Dat maakt deze huizen ideaal voor jonge gezinnen, die in Haarlem willen wonen. Vrijwel alle woningen hebben immers meer dan één slaapkamer. Een aantal van de woningen heeft er zelfs drie. Dat zijn meestal de huizen met een plat dak. Hierdoor heb je op de eerste etage veel meer vierkante meters.

Populaire straten

Een van de leukste straatjes in de buurt is de Hofmeijerstraat. Met name de huizen met een even nummer zijn erg in trek. Dit komt door de praktische voortuintjes. Hier kun je gemakkelijk je fietsen of zelfs motoren kwijt. Ook zijn de voortuintjes heerlijk om ’s ochtends in te zitten. In de ochtend  schijnt een heerlijk zonnetje op deze mooie groene tuintjes.

Ben je op zoek naar een grotere woning, kijk dan in de Graafschapstraat. Hier staan woningen met een plat dak. Door het platte dak heb je vaak al snel bijna tien vierkante meter extra. Dit is ideaal voor een extra slaapkamer of een grotere badkamer. Helaas hebben deze woningen niet hetzelfde klassieke knusse karakter in vergelijking met de originele kleinere arbeiderswoningen. Het is kiezen of delen.

Last but definitly not least heb je ook gave woonboten in deze buurt. De woonboten grenzen aan de Schalkwijkerstraat en liggen aan het Spaarne. Zo nu en dan komt er een ligplaats vrij. Mocht je hier interesse in hebben dan moet je

Hofmeijerstraat in de Karolingenbuurt is een leuke woonbuurt. De buurt is ideaal voor jonge gezinnen. Vooral de woningen met een even nummer zijn in trek.

Huis kopen in de Karolingenbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Karolingenbuurt? Dat is vrij lastig. In deze buurt staan namelijk bovengemiddeld veel sociale huurwoningen. Een aantal jaren terug in de crisistijd hebben woningbouwcoöperaties ervoor gekozen om woningen te gaan verkopen aan bestaande huurders. Hierdoor kregen de coöperaties wat ademruimte en kregen de voormalige huurders een eigen woning. Zo nu en dan zie je zo’n private woning op de markt verschijnen.

Huis huren in de Karolingenbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Karolingenbuurt? Ook dat is vrij lastig. Er is meer sociale huur dan huur in de private sector.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Van Karolingenbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Schalkwijkerstraat Karolingenbuurt Haarlem Oost
Karolingenbuurt Slachthuisbuurt Haarlem Oost Woonboten Slachthuisstraat
schalkwijkerstraat-slachthuisbuurt-haarlem-oost

Buurt Facts Karolingenbuurt

Parkeren

In deze leuke volkse wijk heb je weinig parkeerplaatsen. Daarom kan parkeren voor de deur soms best lastig zijn.

m2 prijs

De woningprijzen liggen hier nog net iets onder het gemiddelde van Haarlem. Koopwoningen zijn er tamelijk schaars.

Parken

Groen vind je in de Karolingenbuurt beperkt. Wel is het een soort eilandje omringd door water. Langs het water kan je fijn wandelen.

Winkels

De buurt ligt dicht bij het centrum van Haarlem. Daar kan je dan ook fijn winkelen. In de buurt heb je een grote supermarkt.

Call Now Button