Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Componistenbuurt

Wonen in de Componistenbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een buurt die populair is onder gezinnen. Het is een kindvriendelijke buurt met een autovrije zone. Er is veel sociale huur te vinden. Koopwoningen zijn in de minderheid.

Over deze buurt

De Componistenbuurt is een kleine buurt in de Slachthuiswijk. De buurt ligt pal tegen het Burgemeester Reinaldapark aan. Je hoeft alleen maar de Prins Bernhardlaan over te steken om te kunnen wandelen in dit groteske park. Naast wandelen en hardlopen wordt er zo nu en dan ook gevist in het park. Er gaan verhalen de ronde dat er zelfs meervallen zwemmen in de grote vijvers van het Reinaldapark in Haarlem-Oost.

De buurt staat bekend om het bijzondere bouwwerk, wat zich aan de westzijde van de buurt bevindt. Dit uiterst moderne gebouw is ontworpen om meerdere gezinnen te kunnen huisvesten, dan normaliter mogelijk is in een standaard modelwoning. De ontwikkelaar heeft dit bereikt door drie rupsachtige woningen in een cirkel tegenover elkaar te plaatsen. Normaal gesproken kiest men voor hoogbouw om een groot aantal gezinnen te huisvesten op een klein stukje grond. Het nadeel van hoogbouw is dat het ruimtelijke gevoel verloren gaat. Wij zijn dan ook erg blij met deze creatieve oplossing.

Door deze manier van bouwen, wonen hier nu veel gezinnen prettig en is het ruimtelijke gevoel intact gebleven. In de Componistenbuurt is dus gekozen voor laagbouw met in het midden een autovrije zone. Dit is de ideale plek voor gezinnen. In het midden van deze drie grote gebouwen kun je je kinderen veilig op straat laten spelen. En in de zomer geniet je heerlijk van een hapje en een drankje op dit pleintje.

Populaire straten

Het tweede blok van de Bastiaansstraat is een erg fijne straat om te wonen. Het gaat dan om de woningen vanaf Bastiaanstraat 53. De sfeer is er goed door de leuke voortuintjes. En je hebt weinig tot geen last van de enigszins drukke Prins Bernhardlaan. In de zomer genieten veel mensen van het zonnetje voor hun huis. Dit geeft een fijn gevoel. De straat heeft veel zones waar auto’s worden afgeremd. Voor gezinnen met kinderen is dat erg prettig.

Een bekende straat in deze buurt is de Julius Rontgenstraat. Via deze straat kan je onder een woning door lopen richting het Reinaldapark. In dit deel van de buurt is veel verbouwd de afgelopen jaren. Dit komt met name doordat de Componistenbuurt populairder is geworden onder jonge gezinnen. Door de stijgende vierkante meterprijzen kopen veel aannemers woningen op en creëren meer ruimte door een dakopbouw te plaatsen. Na deze transformatie worden de woningen weer doorverkocht. Koop je zo’n woning die na een korte tijd weer doorverkocht wordt? Let dan goed op dat de dakopbouw kwalitatief goed in orde is. Weet je niet hoe je dit kan controleren? Neem gerust contact op met Woonflexibel. Wij kijken graag even met je mee.

In de Componistenbuurt zijn de woningen groter dan een gemiddelde arbeiderswoning. Ook hebben veel huizen een knappe voortuin.

Huis kopen in de Componistenbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Componistenbuurt? Het is vrij lastig om hier een geschikte koopwoning te vinden. In De Componistenbuurt heb je namelijk erg veel sociale huurwoningen. Het aantal private woningen is er lager dan gemiddeld in Haarlem. Hierdoor komt er niet vaak een leuke woning in deze buurt op de markt.

Huis huren in de Componistenbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Van Zeggelenbuurt? Ook dat is lastig door het grote aantal sociale huurwoningen.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Van Zeggelenbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Componistenbuurt

Parkeren

Parkeren kan hier best lastig zijn, doordat er veel mensen wonen en er een beperkt aantal parkeerplaatsen aanwezig is.

m2 prijs

De meterprijzen zijn ook in de Slachthuisbuurt flink aan het stijgen de afgelopen jaren. Desalnietemin kan je hier absoluut nog een goede koop vinden.

Parken

Het Burgemeester Reinaldapark ligt pal naast deze knusse buurt. Je wandelt zo via de Julius Rontgenstraat het park in.

Winkels

Winkelen kan je in deze buurt niet. Je moet dan fietsen naar de Amsterdamsebuurt of naar het knusse centrum van Haarlem.

Call Now Button