Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Zuiderpolder

De Zuiderpolder ligt ten noorden van het Burgemeester Reinaldapark. De polder staat gekenmerkt door nieuwbouw en weilanden. Kortom wonen in een modernere woning in een buurt die omringt is door groen. De bouwstijl heeft veel weg van Diemen in Amsterdam. Dat komt voornamelijk door de grote van de huizen en de kleur van de stenen die zijn gebruikt voor de bouw van de huizen.

Naast de laagbouw staan er ook een aantal flats in de buurt. Echter zijn dit er aanzienlijk minder dan in de naastgelegen Architectenbuurt. Flats die veel hoger  zijn dan vijf verdiepingen staan hier nagenoeg niet.

De woningen zijn qua grote vrij gemiddeld. Het merendeel van de woningen ligt net iets onder de honderd vierkante meter. De prijzen van deze woningen zijn aanzienlijk lager dan het gemiddelde van Haarlem. Dat zal onderandere te maken hebben met dat dit de verste uithoek is van Haarlem. Vanuit hier ben je bijna even snel in Halfweg als dat je in het centrum van Haarlem bent.

De Pal Maleterweg is een lust voor het oog als je houdt van roze. Één kant van de straat is voorzien van roze huizen.

Sociale huur en een enkele private woning

De Zuiderpolder kent net als de andere buurten in Parkwijk veel sociale huurwoningen. De buurt is net als de andere buurten ook gebouwd uit een sociaal oogpunt. Tussen de sociale huurwoningen in staan ook private woningen. Zo nu en dan komt er zo een woning vrij of wordt er zo een woning in de Zuiderpolder van Haarlem te koop aangeboden. Deze huizen zijn met name interessant voor kleine gezinnen en mensen die buiten Haarlem werken. Je rijdt vanuit hier erg gemakkelijk naar bijvoorbeeld Amsterdam toe.

Door de lichte kleur van de huizen oogt de buurt in de herfst en winter wel wat grijzig. In de zomer als het gras mooi groen is en de planten in bloei dan fleurt de Zuiderpolder op. Aan de oostzijde van de buurt staan mooie woningen zoals op de foto. Deze uitzonderlijke Haarlemse koopwoningen kijken op een aantal plaatsen uit over de weilanden. Wil je wonen op een plek met zo gaaf uitzicht in Haarlem dan heb je een goede makelaar nodig. Woonflexibel heeft veel ervaring met de koop en verkoop van een woningen in Haarlem.

Neem nu contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag verder.

zuiderpolder-parkwijk-haarlem
parkwijk-zuiderpolder-haarlem

Buurt Facts Zuiderpolder

Parkeren

De Zuiderpolder heeft voldoende parkeergelegenheid. Een geschikte parkeerplaats vinden is geen een probleem.

m2 prijs

Door de vierkante meterprijzen is de Zuiderpolder een interessante buurt om een woning te kopen en/of verkopen.

Parken

Rondom deze buurt vind je veel groen. Daarbij ligt het pal naas het Haarlemse Reinaldapark.

Winkels

In deze buurt zijn voldoende mogelijkheden om de allerdaagse boodschappen te doen.

Call Now Button