Chat with us, powered by LiveChat

| Wandelen in het Burgemeester Reinaldapark

Net als het Schoteroog in de Waarder- en Veerpolder was ook het Burgemeester Reinaldapark vroeger een vuilstortplaats van de gemeente Haarlem. De vuilstort moest plaatsmaken voor woningen. Met name de wijk Parkwijk is gecreeerd bovenop en om de vuilstort heen. In 2010 is het park gesaneerd omdat het afval op meerdere plekken naar boven kwam. Destijds is er een nieuwe saneerlaag aangebracht.

Toen het park gesaneerd werd is er gelijk besloten om het park een geheel nieuw ontwerp te geven. Er is toen gekozen voor  een heuvelachtig karakter. De ontwikkelaars vonden dat dit landschap meer paste bij Haarlem. Dit ontwerp maakt het heel prettig om hier te wandelen. Wandel je immers een heuvel op dan heb je een mooi uitzicht over het park en de grote vijvers. Een van de hoogtepunten van het park is de mooie Horensiaheuvel.

Het park ligt tussen de Schipholweg en de n200 richting Amsterdam en Halfweg in. Loop je dan ook in het zuidelijke deel van het park dan zal je hoogst waarschijnlijk de auto’s van de Schipholweg horen rijden. In het uiterste Noordelijke deel naast de Architectenbuurt kan je de n200 horen. Echter is deze overlast aanzienlijk minder geworden nu dit gedeelte van de n200 minder wordt gebruikt. Dat is met name te danken aan de nieuwe Flyover naast de Ikea. Loop je echter meer richting de grote vijvers dan zal het geluid van de auto’s snel minder worden. Je loopt dan immers in het midden van het park en het verst weg van beide wegen.

Het Burgemeester Reinaldapark dankt zijn naam aan Marius Antoon Reinalda. Hij was van 1945 tot 1947 de burgemeester van Haarlem.

Wandelen, joggen en fietsen In het Reinaldapark

Het park heeft meerdere fietspaden. Dit zijn verbindingpaden voor de noord-zuidelijke en oost-westelijke delen van het park. Over deze paden kan je naast fietsen ook heerlijk hardlopen en joggen. Langs de paden lopen ook wandelpaden. De wandelpaden lopen via bruggetjes langs de grote vijvers. Zo nu en dan zie je mensen vissen langs de vijverrand. Er schijnen in de grote vijver naast karpers zelfs meervallen te zwemmen.

Het is de afgelopen jaren steeds populairder geworden om te sporten in het park. Er worden door sportorganisaties boxtrainingen en boodcamps georganiseerd. Daarnaast is er een tennisclub en een voetbalclub pal naast het park te vinden.

Tenslotte heeft het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem een speelplein, ligweide en een mooie Hortensiaheuvel. In de zomer zijn de kleuren van deze heuvel een erg mooi aanzicht. Je kan op deze heuvel heerlijk plaatsnemen op een bankje om van het uitzicht en van de mooie beplanting te genieten.

reinaldapark-parkwijk-haarlem-oost
burgemeester-reinaldapark-parkwijk-haarlem-oost
burgemeester-reinaldapark-haarlem-oost

Buurt Facts Karolingenbuurt

Parkeren

Parkeren is best lastig rondom het park. Het park is dan ook met name bedoeld voor mensen die dicht bij het park wonen.

Sporten

Met name in de zomer is dit een populaire sport locatie. Voetbal, harlopen, boxen, tennissen en hoge intensiteit trainingen.

Park

Het Reinaldapark is met name in de zomer een mooi park. Vooral voor inwoners van Parkwijk een ideale plek om te chillen.

Restaurantjes

Het bekendste restaurant van het park is absoluut het Pannekoekenhuis genaamd Paradijs. Hier kan je een heerlijke pannekoek eten.

Call Now Button