Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Kunstschildersbuurt

Pal tegen het grote Burgemeester Reinaldapark aan ligt de Kunstschildersbuurt. Deze buurt zou je kunnen omschrijven als het centrum van de Parkwijk in Haarlem Oost. In dit gedeelte van Parkwijk zijn de meestenwinkels gevestigd. Ook is er een klein winkelcentrum waaar onder andere de PostNL en de Dekamarkt in zijn gevestigd.

Deze buurt is geboren vanwege een woninggebrek in Haarlem. Er moesten woningen bijkomen en dat kwamen er. Een heleboel! De Kunstschildersbuurt heeft veel hoogbouw aan de westzijde van de buurt. Opzich is dit plezierige omdat je daardoor geen hinder ondervindt van de Prins Bernhardlaan in het midden en aan de oostzijde van de buurt. Deze weg kan namelijk vrij durk zijn.

Naast hoogbouw aan de westzijde is er veel laagbouw te vinden aan de oostzijde. De laagbouw heeft een echt jaren zestig karakter. Alles is strak en rechtoe rechtaan. De daken zijn plat en de huizen allen nagenoeg het zelfde. Dat heeft de buurt te danken aan grote woningbouw cooperaties. Voor een grote cooperatie is het immers financieel het meest praktisch om vaak hetzelfde te maken in plaats van telkens net iets anders. Het jammere is dat dit een buurt een beetje een stijlloos karakter kan geven. Echter is er ook een duidelijk voordeel te noemen.

Een plat dak zorgt immers voor aanzienlijk meer ruimte dan een schuin dak. Hierdoor zijn deze huizen ideeal voor gezinnen. Boven heb je namelijk door het platte dak ruimte voor twee en soms zelfs drie slaapkamers.

Een moderne arbeiderswijk. De bereikbaarheid is ideaal!

Kunstschildersbuurt een sociale volksbuurt

In deze volkse buurt is het best lastig om een koopwoning te vinden. Er zijn de afgelopen jaren een aantal van deze woningen geprivatiseerd. Hierdoor komt er zo nu en dan een woning te koop op de Haarlemse woningmarkt in deze buurt.

Over de buurt zijn een aantal voordelen te noemen zoals de locatie dicht bij een van de grootste parken van Nederland. Wij denken echter dat dit niet het grootste voordeel van de Kunstschildersbuurt is. Het absolute voordeel wat je hier hebt ten opzichte van het centrum van Haarlem is dat je erg gemakkelijk naar Amsterdam kan rijden via de N200. Naast Amsterdam rij je via de Schipholweg heel gemakkelijk naar de rest van Nederland. Kortom de bereikbaarheid van Haarlem Oost is ideaal als je niet in Haarlem werkt.

Ben je op zoek naar een leuke woning in deze buurt? Laat ons je dan begeleiden in de zoektocht!

kunstschildersbuurt-haarlem-oost-parkwijk
kunstschildersbuurt-parkwijk-haarlem

Buurt Facts Kunstschildersbuurt

Parkeren

Parkeren kan er gemakkelijk. Er zijn naast de flats grote parkeerplaatsen gemaakt.

m2 prijs

De koopwoning prijzen zijn net wat lager dan het gemiddelde in Haarlem. Kortom kan interessant zijn om te kopen.

Parken

De Kunstschildersbuurt in Haarlem oost ligt dicht bij een van de grootste parken van Haarlem. Het Burgemeester Reinaldpark.

Winkels

Winkelen kan in kleine speciaalzaken of de grote Decamarkt die pal naast de buurt gevestigd is.

Call Now Button