Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Architectenbuurt

De Architectenbuurt is een van de meest oostelijke buurten van Haarlem. Kortom je woont het dichtste bij Amsterdam. De buurt is verdeeld in twee bouwsylen. Vanaf de buitenzijde oogt deze buurt als een buurt met enkel hoogbouw. Dat klopt wat betreft het zuidelijke deel van de buurt. Hier staan alleen maar flatgebouwen. Deze grote flats zijn in het verleden gebouwd als sociale huurprojecten. Deze mate van hoogbouw geeft de buurt enigzins een koud karakter. Daarbij kan het hard waaien tussen de gebouwen door. Dat geeft de buurt op herfstige dagen een kille sfeer. Dit is echter niet het enige wat de Architectenbuurt te bieden heeft.

Rij je immers wat meer richting het noorden dan tref je een leuke woonbuurt. Dit gedeelte van de Architectenbuurt begint bij de Berlagelaan. Ten Noorden van deze straat heb je een zestal leuke straatjes. Aan deze straatjes zijn moderne arbeiderswoningen en grotere gezinswoningen gebouwd. De arbeiderswoningen van net iets onder de honderd vierkante meter zijn ideaal voor jonge gezinnen. Deze huizen zijn erg praktsich ingedeeld. Hierdoor heb je in het merendeel van de woningen meer dan twee slaapkamers. De grotere gezinswoningen zijn net wat boven de honderd vierkante meter, ca. 125m2.

Dit mooie gedeelte van de Architectenbuurt is omringt door groen. Aan de oost en noordzijde ligt een mooie uitgroei van het Burgermeester Reinaldpark. Vanaf hier wandel of fiets je dan ook erg prettig het park in.

De Architectenbuurt is een echte volkse Haarlemse buurt. De buurt kenmerkt zicht door de grote kolosale flatgebouwen. Het mooiste gedeelte van de buurt ligt aan de noorzijde.

Huizen omringt door groene perkjes

De flats zijn omringt door groene grasveldjes en leuke perkjes. Dat geeft de buurt in de zomer een wat fijner karakter. De flats zijn niet recent gebouwd, hierdoor zijn een aantal straten echt wat achterhaald aan het worden. Het merendeel van deze flats is destijds opgezet als sociale huurproject. Een private woning kopen in zon flat kan dan ook knap lastig worden.

In dit deel van Haarlem zijn de afgelopen jaren veel nieuwbouw projecten gestart. Deze nieuwbouwprojecten hebben vaak een aantal private woningen en een aantal sociale huurwoningen. De private woningen zijn ideaal voor een gezin maar ook voor iemand die van zijn oude dag wil genieten. De woningen zijn immers erg modern en dus praktisch. Daarbij is er een nieuwbouw project bijgekomen dat zich focust op ouderen. Wilt u een nieuwbouwwoning in Haarlem oost kopen dan helpen wij u graag.

Een leuke straat in de Architectenbuurt is de Fien De La Marstraat. Hier vindt je kleine voortuintjes waar de fiets en scoooter kunnen worden neergezet. Daarbij zijn de woningen hier groter dan gemiddeld. Voor een gezin van drie kinderen zijn deze woningen ideeaal. Deze woningen zijn drielaags in plaats van twee. Op de bovenste verdieping is ruimte voor twee extra slaapkamers. Vaak wordt er op het dak een dakopbouw geplaatst. Dit zorgt voor extra vierkante meters bij een eventuele verkoop. Woont u in de Fien De La Marstraat of een straat in het zelfde gedeelte van de Architectenbuurt en wilt u uw woning  verkopen dan helpen wij u graag aan een geslaagde verkoop. Zoekt u een huis in Haarlem in een warme en volkse buurt dan kunnen wij u begeleiden naar een mooie woning in deze buurt. Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

bestaande-bouw-architectenbuurt-haarlem-oost
architectenbuurt-parkwijk-haarlem-oost

Buurt Facts Architectenbuurt

Parkeren

Parekeren is op veel plaatsen goed te doen. Er zijn voldoende parkeer gelegenheden gemaakt voor de grote flats. Hier heb je wel een vergunning voor nodig.

m2 prijs

De prijzen van de woningen zijn net iets lager dan het gemiddelde van Haarlem. Desalnietemin is het een erg interessante buurt om een huis te kopen of verkopen.

Parken

Een uitstulping van het Burgemeester Reinaldapark ligt om deze buurt heen. Dit zorgt voor een fijne groene sfeer. Voor de flats liggen groene perkjes.

Winkels

Er is voldoende mogelijkhied in de buurt om boodschappen te doen. Zo zijn er twee grote supermarkten. Je fiets binnen 15 minuten het centrum van Haarlem in.

Call Now Button