Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Parkwijk

Wonen in de Parkwijk in Haarlem Oost betekent wonen in een betaalbare buurt, met een park nabij en ruim opgezette straten. De Parkwijk ligt vrij dicht bij het centrum. In nog geen 5 minuten fiets je het centrum van Haarlem binnen.

Je vindt hier relatief veel flats. De arbeiderswoningen zijn in de minderheid, maar je kunt er zeker wel een aantal vinden. Het grote voordeel is dat de buurt erg ruim is opgezet. Met veel groen en aan parken geen gebrek.

Net zoals in de Amsterdamsebuurt wonen hier veel ouderen. Het groen en de ruimtelijkheid biedt een fijne woonplek voor 65+ers. In de Kunstschildersbuurt vind je een groot verzorgingshuis, wat dicht bij het Reinaldapark ligt. Een prachtige plek om te wandelen.

Het Reinaldapark is een groot stadspark. Een ideale plek om te wandelen, te sporten of te fietsen.

Woning kopen of huren in de Parkwijk

Ben je op zoek naar een koopwoning of een huurwoning in de Parkwijk? Deze wijk is een van de meest betaalbare wijken van Haarlem. Je koopt hier nog een woning onder de EUR 3000,- per vierkante meter. Voor dit bedrag koop je een standaard jaren 50/60 woning. Meestal is de woning wel aan een opknapbeurt toe.

Koop- en huurprijzen berekenen

Benieuwd wat een woning gemiddeld kost in de Parkwijk? Voor een schatting van de koop- en huurprijzen gebruik je de koopprijs calculator of de huurprijs calculator. De uitkomsten zijn uiteraard schattingen, maar het ligt dicht bij de actuele waarde. Kijk je naar meerdere buurten in Haarlem? De verschillen per buurt worden snel inzichtelijk bij het gebruik van de calculator.

Heb je al concrete woonwensen? Neem dan contact op met Woonflexibel en vraag een exacte koop- of huurprijs aan. Wij helpen je graag. Klik op de link aan de rechterzijde van de pagina en wij nemen contact met je op.

Buurten In De Parkwijk

Wijk Facts Parkwijk

Parkeren

Parkeren is in de Parkwijk op de meeste plaatsen nog niet betaald. In een aantal straten heb je een parkeervergunning nodig.

m2 prijs

De vierkante meterprijs in de Parkwijk behoort tot de laagste prijzen van Haarlem. Gemiddeld net iets onder de EUR 3000,-.

Omgeving

Hier vind je veel parken. Het grootste park is het Reinaldapark. Hier kan je heerlijk wandelen met de hond.

Winkelen

In Parkwijk vind je op een aantal speciaalzaken na weinig grote winkels. In nog geen 5 minuten fietsen ben je in het centrum.

Call Now Button