Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Van Zeggelenbuurt

Wonen in de Van Zeggelenbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een buurt met grotere arbeiderswoningen én kleinere starterswoningen. Hier zie je dus een ruim aanbod woningen van verschillende groottes.

Over deze buurt

De Van Zeggelenbuurt is de meest oostelijke buurt van de Amsterdamsewijk in Haarlem. De buurt grenst aan de Prins Bernhardlaan en ligt daardoor pal naast het grote Reinaldapark. Heel praktisch, vanuit de Van Zeggelenbuurt rijd je heel gemakkelijk de snelweg op. Bijvoorbeeld naar Amsterdam.

Net als in de Cremerbuurt vind je hier ook arbeiderswoningen. Echter zijn ze hier in de minderheid. Fiets je bijvoorbeeld door de Ten Katestraat, dan zie je gelijk het verschil met de Cremerstraat. De eengezinswoningen zijn namelijk niet één of tweelaags, maar drielaags! Dit maakt de huizen aanzienlijk groter. In plaats van gemiddeld 70 vierkante meter ga je hier al snel richting de honderd vierkante meter.

Naast grote woningen, vind je in deze buurt ook waanzinnig mooie kleinere woningen. Ideaal als starterswoning.

Populaire straten

De Ten Katestraat is een erg mooie Haarlemse straat. Hier vind je grote arbeiderswoningen mét een fantastisch leuk voortuintje. Ideaal als je op zoek bent naar een woning met minimaal drie slaapkamers. Er hangt hier een knusse en sociale sfeer, dankzij de leuke groene voortuintjes.

Heb je niet zoveel slaapkamers nodig? Kijk dan eens in De Genestetstraat. Ook een absolute aanrader. Deze knusse arbeidersstraat heeft in het midden een mooi klein parkje. De woningen zijn om dit fijne groene parkje heen gebouwd. Dit geeft naast een hele prettige woonsfeer ook een gezellig sociaal gevoel. In de zomer zie je veel spelende kinderen in het parkje en ouderen die genieten van een verfrissend drankje voor de deur. Dit geeft een dorps gevoel en dat praktisch naast het centrum van Haarlem.

De absolute topstraat van de Van Zeggelenbuurt is de Ten Katestraat

Huis kopen in de Van Zeggelenbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Van Zeggelenbuurt? In deze buurt vind je mooie gezinswoningen én woningen voor jonge stellen. De woningen hier zijn echter vrij populair waardoor het vinden van een geschikte woning best uitdagend is.

Huis huren in de Van Zeggelenbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Van Zeggelenbuurt? Dat is vrij lastig.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Van Zeggelenbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Ten Katestraat Van Zeggelenbuurt Haarlem
Genestetstraat Amsterdamsewijk Haarlem oost
Genestetstraat Amsterdamsewijk Haarlem Oost

Buurt Facts Cremerbuurt

Parkeren

Parkeervergunningen zijn gemakkelijk te krijgen bij de gemeente Haarlem. Op sommige plaatsen is het parkeren gratis. Er zijn geen woningen met garage.

m2 prijs

In een half jaar tijd zijn de woningprijzen net als in de Potgieterbuurt sterk gestegen. Leuke knusse woningen vind je in de Genestetstraat. Grotere woningen in de Ten Katestraat.

Parken

Door de voortuinen zijn een aantal straten een waar genot om doorheen te wandelen. De straten met de kleinere huizen zijn erg praktisch en knus om parkjes heen gebouwd.

Winkels

Winkelen kan in kleine speciaalzaken of in de populaire Amsterdamsestraat in de Amsterdamsewijk. Daarbij fiets je gemakkelijk het centrum van Haarlem in.

Call Now Button