Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Potgieterbuurt

Wonen in de Potgieterbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een gezellige buurt. Deze buurt bestaat voornamelijk uit arbeiderswoningen. Het is een combinatie van moderne en klassieke arbeiderswoningen. Ideaal voor jonge gezinnen.

Over deze buurt

Wil je wonen in Haarlem in een gezellige buurt? Dat is de Potgieterbuurt. Deze buurt in de Amsterdamsewijk bestaat voornamelijk uit arbeiderswoningen. Helaas is het merendeel van deze mooie woningen niet meer origineel. De afgelopen 30 jaar zijn er op de schuine daken namelijk veel dakopbouwen geplaatst.

Arbeiderswoningen

Deze buurt kenmerkt zich door de combinatie van moderne en klassieke arbeiderswoningen. Je ziet direct het verschil tussen een klassieke arbeiderswoning en een arbeiderswoning uit de jaren 50′ 60′ van de 19e eeuw. De klassieke woningen hebben veel stijl. Deze leuke huizen zijn over het algemeen kleiner dan 90 vierkante meter en zijn gebouwd met maximaal twee woonlagen en een schuin dak.

De modernere arbeiderswoningen zijn rechttoe rechtaan. Het dak is plat, de voorkant is plat en de zijkant is plat. Kortom weinig franjes. Doordat het dak plat is in plaats van schuin, is de bovenverdieping wel groter. Hierdoor heb je dus meer vierkante meters. Vroeger werden deze woningen ook wel opgedeeld door grote coöperaties. Nu is het merendeel van deze woningen een eengezinswoning geworden.

De Potgieterbuurt is een warme buurt met een hoog sociaal karakter.

Huis kopen in de Potgieterbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Potgieterbuurt? De prijzen van de woningen in de Potgieterbuurt zijn voor jonge gezinnen ideaal. Doordat het aantal vierkante meters meevalt, betaal je dus minder dan gemiddeld voor een woning in deze leuke buurt. Desalniettemin is het ook hier absoluut niet goedkoop wonen meer anno 2019. Door de grote vraag naar woningen voor jonge gezinnen zijn de prijzen ook hier in 6 maanden tijd met 4.5% gestegen. Hierdoor is het ook hier lastig geworden om een “koopje” te vinden.

Wat vaak gebeurt in deze buurten is dat iemand zijn sociale huurwoning overneemt van de grote coöperatie. Dit zorgt voor een grotere hoeveelheid private woningen in de buurt. Deze woningen komen vroeg of laat dus ooit te koop.

Huis huren in de Potgieterbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Potgieterbuurt? Dat is vrij lastig.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Potgieterbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Potgieterbuurt Haarlem Oost
Potgieterbuurt Haarlem Oost
Potgieterbuurt Haarlem Oost

Buurt Facts Potgieterbuurt

Parkeren

Parkeervergunningen zijn gemakkelijk te krijgen bij de gemeente Haarlem.

m2 prijs

In een half jaar tijd zijn de woningprijzen in de Potgieterbuurt met 4.5% gestegen.

Parken

In deze knusse buurt zijn geen parken te vinden. Wel zijn er kleine groene perkjes.

Winkels

Winkelen kan in kleine speciaalzaken of in de populaire Amsterdamstraat.

Call Now Button