Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Cremerbuurt

Wonen in de Cremerbuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een buurt met wijds opgezette straten wat een fris en ruimtelijk gevoel geeft. Een erg leuke straat om in te wonen, is de A.C. Krusemanstraat. Dat is bijna wonen aan een park.

Over deze buurt

De Cremerbuurt hoort bij de Amsterdamse wijk. Toch is het een hele andere buurt dan de buurten in de Oude Amsterdamsewijk. In deze buurt staan namelijk aanzienlijk minder klassieke arbeiderswoningen. Dit komt doordat de Cremerbuurt voor het grootste gedeelte ver na de 19e eeuw is gebouwd. Dit zie je aan de bouwstijl, de hoogte van de huizen en de grootte van de woningen. Daarbij zijn de woningen in deze buurt voornamelijk meergezinswoningen.

Doordat je meer ‘hoogbouw’ ziet in de Cremerbuurt, is de sfeer ook gelijk anders. In vergelijking met de Amsterdamsewijk. Het sociale karakter van ons kent ons is hier aanzienlijk minder. Uiteraard kennen veel mensen die een pand delen elkaar, maar de buren links en rechts vaak niet.

Het fijne aan deze buurt is dat de straten wijds zijn opgezet. Hierdoor krijg je een fris en ruimtelijk gevoel. De meergezinswoningen die je vindt in deze wijk hebben twee grote voordelen: de grootte en de prijs. De woningen zijn qua grootte ideaal voor een jong gezin en qua prijs nog redelijk goed te betalen.

Populaire straat

In de A.C. Krusemanstraat in Haarlem-Oost staan meergezinswoningen pal tegenover moderne arbeiderswoningen. Deze modernere arbeiderswoningen zijn aanzienlijk groter in vergelijking met de klassieke arbeiderswoningen. Waar een klassieke arbeiderswoning soms maar net 70 vierkante meter haalt, zijn deze woningen al snel 80+ en soms zelfs 90 vierkante meter.

Deze straat in de Cremerbuurt is een erg leuke straat om te wonen. Er is veel groen geplant tussen de twee bouwstijlen in. Je zou dit bijna een klein en langwerpig parkje kunnen noemen. In de zomer spelen hier veel kinderen en genieten ouderen van een verfrissend drankje. Voor zover het ons bekend is, worden hier geen sociale activiteiten georganiseerd. Mocht dit wel zo zijn, dan horen wij dat graag.

Wonen in een straat met in het midden een park? Dat is de A.C. Krusemanstraat.

Huis kopen in de Cremerbuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Cremerbuurt? Het vinden van een geschikte koopwoning in deze buurt is ronduit lastig te noemen.

Huis huren in de Cremerbuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Cremerbuurt? In deze buurt zijn geprivatiseerde huurwoningen schaars. Dat komt doordat het merendeel van deze woningen in Haarlem-Oost is gebouwd vanuit de sociale huur gedachte. Veel woningen worden hier beheerd door grote coöperaties. De afgelopen jaren zijn een aantal van deze woningen geprivatiseerd. Zo nu en dan komt er een leuke woning in de Cremerbuurt op de markt.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Cremerbuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Cremerbuurt

Parkeren

Parkeervergunningen zijn gemakkelijk te verkrijgen bij de gemeente Haarlem. Op sommige plaatsen is parkeren gratis.

m2 prijs

In een half jaar tijd zijn de woningprijzen net als in de Potgieterbuurt sterk gestegen.

Parken

In de A.C. Krusemanstraat is veel groen te vinden. Verder is er weinig groen in de buurt.

Winkels

Winkelen kan in kleine speciaalzaken of in de populaire Amsterdamstraat in het westelijke deel van de Amsterdamsewijk.

Call Now Button