Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Amsterdamse buurt

Wonen in de Amsterdamsebuurt in Haarlem-Oost betekent wonen in een gezellige sociale buurt. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, er zijn veel leuke restaurantjes te vinden én de knusse en karakteristieke bouw geeft deze buurt een warm gevoel. Het heeft wel wat weg van de Amsterdamse Jordaan.

Over deze buurt

De Amsterdamsebuurt is erg gezellig. Er worden veel borrels en etentjes door buurtbewoners georganiseerd. Maar de gezelligheid heeft de buurt ook te danken aan de knusse en karakteristieke bouw. De afgelopen decennia is er weinig aan deze woningen veranderd, waardoor veel huizen nog origineel zijn. Dit maakt het een hele sfeervolle omgeving om te wonen.

Ga je verder de Amsterdamsebuurt in, dan vind je kleinere arbeiderswoningen. Deze woningen zijn enorm in trek. Ze zijn niet al te groot waardoor de aankoopprijs voor veel mensen te betalen is. In zo’n woning woon je ideaal met een gezin. De meeste woningen hebben namelijk minimaal twee slaapkamers.

In de buurt heb je veel kleine speciaalzaken en leuke restaurantjes. Daarbij loop je in een korte wandeltocht richting het centrum van Haarlem. In Haarlem heb je waanzinnig leuke winkelstraatjes. Een opkomende winkelstraat is de Kleine Houtstraat. Dit leuke en populaire straatje ligt pal naast de Amsterdamse buurt. Kortom, genoeg winkelgenot in deze leuke buurt.

Geschiedenis

De Amsterdamsebuurt ligt pal tegen de oostzijde van het centrum van Haarlem aan. Tussen het centrum en de Amsterdamsebuurt in ligt de Lange Herenvest en het Binnen Spaarne. Vroeger vond je in de Amsterdamsebuurt pakhuizen. Boten voeren dan via het Spaarne het Binnen Spaarne op en leverden producten aan de pakhuizen. Ook kwamen destijds veel kooplieden Haarlem vanuit Amsterdam binnen via deze weg. Deze grote panden zijn door de jaren heen gesloopt of getransformeerd tot woningen. In deze koloniale panden vind je nu mooie appartementen.

De Amsterdamsebuurt in Haarlem is een knusse en warme buurt met een hoog sociaal karakter.

Huis kopen in de Amsterdamsebuurt

Op zoek naar een leuke koopwoning in de Amsterdamsebuurt? De koopwoningen in deze buurt zijn erg in trek, waardoor het vinden van een geschikte koopwoning in deze buurt best lastig is. De populariteit van de buurt komt onder andere door de ligging. De buurt is ideaal aan te rijden vanuit Amsterdam. Leuk weetje: de buurt heeft zijn naam hier aan te danken. Vroeger lag hier de toegangsweg van Amsterdam naar Haarlem. Vandaar ook dat in het oostelijke deel van de Amsterdamse wijk de Amsterdamse poort staat.

Huis huren in de Amsterdamsebuurt

Op zoek naar een leuke huurwoning in de Amsterdamsebuurt? In deze buurt vind je nagenoeg geen huurwoningen.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Amsterdamsebuurt in Haarlem-Oost, Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

Buurt Facts Amsterdamse buurt

Parkeren

Parkeervergunningen zijn noodzakelijk. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij gemeente Haarlem.

m2 prijs

Door de populariteit zijn de woningen in deze buurt erg in waarde gestegen.

Parken

De Amsterdamsebuurt is een groot museum. De huizen hebben erg veel stijl.

Winkels

In de Amsterdamsebuurt heb je veel leuke speciaalzaken. De buurt ligt pal naast het centrum.

Call Now Button