Chat with us, powered by LiveChat
Wonen in Haarlem Oost naast de Amsterdamse Poort.

| Wonen in Haarlem Oost

Haarlem Oost is een groot stadsdeel van Haarlem. Dit stadsdeel begint bij de oude Amsterdams wijk. Een gedeelte van de Amsterdams wijk hoort bij Haarlem Oost. Dit is het oudste gedeelte. Hierdoor zijn hier veel karakteristieke woningen te vinden.

Aan de rand van de Amsterdamse Wijk ligt de Amsterdamse Poort. Deze poort stamt al uit de 14e eeuw. De woningen ten Westen van deze poort zijn het oudste. Dit zie je terug in de historische kenmerken. Een aantal van deze huizen zijn vroeger gebruikt als pakhuis. Hierdoor hebben deze woningen nu veel volume. In deze wijk zie je voornamelijk huizen te koop met meer dan twee verdiepingen.

Een deel van de Amsterdamse Wijk hoort bij Haarlem Oost. Dit is het oudste gedeelte met mooie karakteristieke woningen.

Slachthuiswijk en Parkwijk

Ga je meer naar het Oosten, dan worden de huizen gemiddeld genomen kleiner. In de Slachthuiswijk vind je voornamelijk huurwoningen. Dit zijn woningen in de sociale sector van woningcorporaties. De huizen zijn wat kleiner, maar desalniettemin erg knus. In Parkwijk vind je relatief veel flats in een ruim opgezette buurt. Deze wijken kun je bijna dorps noemen. Veel buurtbewoners kennen elkaar, vooral mensen van de oude stempel zijn erg gehecht aan deze gemoedelijke sfeer.

Huren in Oost

In Haarlem Oost zijn veel huurwoningen te vinden. Vooral sociale huurwoningen. Om hiervoor in aanmerking te komen, dien je ingeschreven te staan bij een woningcorporatie. Bekende corporaties in Haarlem zijn Ymere en Pre Wonen. De wachttijden van deze organisaties zijn vrij lang.

Haarlem Oost kent ook huurwoningen in de vrije sector. Dit zijn er aanzienlijk minder.

Ben je benieuwd naar de huurprijs van een woning in Haarlem Oost? Maak dan gebruik van de calculator op deze site. Klik op de link huurcalculator Haarlem.

Woonflexibel helpt je graag zoeken naar een geschikte huurwoning in de vrije sector in Haarlem Oost. Heb je een leuke woning die je wilt verhuren? Klik dan op de link aan de rechterzijde van deze pagina.

Haarlem Oost Amsterdamse Poort
Amsterdamse Poort Binnenzijde Haarlem Oost
Molen de Adriaan Binnen Spaarne Haarlem Oost en Centrum

Wijken In Haarlem Oost

Stadsdeel Facts Haarlem Oost

Parkeren

Parkeren is in Oost geen enkel probleem. Alleen bij de delen grenzend aan het centrum geldt betaald parkeren. Daar betaal je zo’n EUR 2,50 per uur.

Winkelen

Hier zal je weinig winkels vinden. Dit stadsdeel kenmerkt zich echt door het knusse wonen. Binnen 10 minuten ben je in het centrum.

Omgeving

In het midden van stadsdeel Haarlem Oost vind je weinig groen en parken. Het grootste park is het Burgemeester Reinaldapark.

Wonen

Dit stadsdeel kenmerkt zich door flats en arbeiderswoningen. De mooiste en stijlvolste huizen vind je met name in de Amsterdamse buurt.

Call Now Button