Chat with us, powered by LiveChat

| Sporten in het Van Der Aart Sportpark

Deze sportieve buurt bevind zich op de meest noordelijke locatie van Haarlem in het Vondelkwartier. De Van Der Aart buurt ligt dan ook pal tegen Velserbroek aan. Dit is voor het grootste gedeelte geen woonbuurt maar een buurt waar alles draait om sport en plezier. Enkel aan de noordzijde van de buurt staan een aantal woonhuizen. Deze mooie voor oorlogse huizen stonden er al voordat de weilanden in de jaren 50 werden omgetoverd tot sportvelden.

Over deze buurt

In het Van Der Aart Sportpark in Haarlem noord worden heel veel verschillende sporten uitgeoefend bij een aantal sportverenigingen. In het sportpark zijn de volgende verenigingen gevestigd; de voetbal-, honk- en softbal verening de Oude Gezellen, softbal vereninging Schoten, rugbyclub Haarlem en voetbalvereniging VVH Velserbroek gevestigd.

In het nieuw gebouwde sportcentrum van de Onze Gezellen vereniging kunnen nu ook binnen sporten uitgeoefend worden. Het is hier mogelijk om de volgende sporten uit te oefenen: zaalvoetbal, volleybal, handbal, badminton, basketbal, korfbal, tennis, bowls, zaalhockey, honk en softbal en gymnastiek.

Dit maakt het erg prettig wonen in het Vondelkwartier. Je woont immers altijd dichtbij de sport die jij graag uitoefend. Daarbij is het Vondelkwartier in Haarlem Noord heel goed bereikbaar met de auto. Werk je dus niet in Haarlem maar wil je er wel graag wonen dan kan dit een prettige Haarlemse wijk zijn.

Geschiedenis

Na de tweede wereldoorlog is de ontwikkeling van het noordelijke deel van Haarlem noord verder gegaan. Zo ook de ontwikkeling van het Sportpark Van Der Aart en de huizen aan de noordzijde. De focus lag eerst na de oorlog op de woonwijken in het zuidelijkere deel van Haarlem Noord. Pas aan het einde van de vijftiger jaren werd het afbouwen van het Van Der Aart Sportpark opgepakt. Zo zijn de eerste kleedhuizen voor de sportvelden gevouwd in 1956. De velden werden in de daaropvolgende jaren aangelegd. Het eerste speelbare veld was gereed in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw. Aan het einde van de jaren tachtig kreeg het Van Der Aart Sportpark ook kunstgrasvelden.

Het merendeel van de woonhuizen aan de noordzijde van deze sportieve buurt stonden er al voor de bouw van de sportvelden. Het afbouwen van deze huizen was nog net gelukt voor de oorlog. Dit heeft er voor gezorgd dat de woonhuizen aan de Slaperdijkweg een mooie jaren 30 bouwstijl hebben. De foto’s zijn foto’s van deze mooie koophuizen in de Van Der Aart buurt.

Wonen dichtbij het grootste Haarlemse sportcentrum dat is wonen nabij het Van Der Aart Sportpark.

Huis verkopen nabij de Van Der Aart buurt

In de Van Der Aartbuurt staan nagenoeg geen huizen. Enkel aan de noordzijde en de zuidwestzijde staan een paar woonhuizen. Vooral de huizen aan de noordzijde zijn gebouwd met heel veel karakter en stijl. Daarbij zijn deze leuke dijkwoningen omringt door groen. Dit is mooi terug te zien op de foto’s.

Een woonbuurt die erg dict bij het sportpark ligt is de Roemer Visscherbuurt. Het verkopen van een woning in dit deel van Haarlem kan soms best lastig zijn. Dat komt met name omdat de buurt het verst van het centrum van Haarlem verwijderd is. Kortom je hebt een makelaar nodig die verder denkt dan enkel de locatie van een woning ten opzichte van het centrum. Hier gaat het om de ligging tenopzichte van het waanzinnig mooie Van Der Aart Sportpark en de ligging ten opzichte van alle Haarlemse uitvalwegen. Kortom de ideale plek om te wonen als je van sport houdt en niet in het centrum van Haarlem werkt.

Huis kopen nabij de Van Der Aart buurt

Wanneer je op zoek bent naar een goed geprijsde woning nabij een groot opgezet sportpark dan is deze buurt echt iets voor jou. Een andere buurt die je dan ook zeker moet overwegen is de Roemer Visscherbuurt. Deze buurt ligt net iets ten zuiden van de Van Der Aartbuurt. Hou je van een typische jaren dertig woning? Ook deze mooie huizen zijn dicht bij het sportpark te vinden. Voor de aankoop van een woning heb je een makelaar nodig die meedenkt. Dat zijn wij!

Huis huren/verhuren nabij de Van Der Aart buurt

In Haarlem noord worden veel huurhuizen aangeboden via grote woningbouw cooperaties. Dit maakt het soms best lastig om een mooi huurhuis te vinden in de vrije sector. Overweeg jij om je huis te verhuren of een huis te huren in Haarlem noord? Vraag ons dan naar de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren nabij de Van Der Aartbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

van-der-aart-sportpark-vondelkwartier-haarlem-noord-slaperdijkweg-36
van-der-aart-sportpark-vondelkwartier-haarlem-noord-slaperdijkweg-arbeiderswoningen
van-der-aart-sportpark-vondelkwartier-haarlem-noord-slaperdijkweg-110-arbeiderswoning
van-der-aart-sportpark-vondelkwartier-haarlem-noord-wonen-aan-een-sportpark-slaperdijkweg

Buurt Facts Van Der Aart Sportpark

Parkeren

Tussen 1964 en 1984 is de hoeveelheid parkeergelegenheid sterk uitgebreid rondom het sportpark. Parkeren is gemakkelijk.

Bereikbaarheid

Het Van Der Aart Sportpark is goed bereikbaar met de fiets, auto of bus. Loopafstand van Delftwijk en het Vondelkwartier.

Balsporten

Balsporten die uitgeoefend kunnen worden zijn: voetbal, volleybal, handbal, basketbal, korfbal, tennis, hockey en honkbal.

Netwerken

Naast sporten kan er bij de Oude Gezellenvereniging ook worden genetwerkt in een van de drie grote vergader- en meeting rruimtes.

Call Now Button