Chat with us, powered by LiveChat

| Wonen in de Van Aemstelbuurt

De Van Aemstelbuurt heeft veel vergelijkingen met de naastgelegen Muiderkring buurt. Beide buurten zijn de ideale woonbuurten voor gezinen met jonge kinderen. De huizen zijn praktisch ingedeeld waardoor ze niet al te groot zijn. Dat maakt de kuizen in de Van Aemstebuurt betaalbaar. De grote van de huizen is ideaal voor een ouder stel.

Over deze buurt

Net als de Muiderkringbuurt is deze buurt ook ideaal voor jonge stellen met eventueel kids. Naast de basisschool die er zit zijn de speelveldjes ook erg fijn. Kinderen kunnen hier na school lekker spelen en ouders kunnen in de zomer tegelijkertijd genieten van het zonnetje. In de buurt is een sterke sociale controle. Dat geeft een veilige en dorpelijke sfeer. Ook dit is een belangrijk punt voor een jong gezin om zicht ergens te vestigen. Het merendeel van de woningen in de buurt hebben een voortuin. Dit geeft een fijne sfeer als de zon schijnt. Veel buurtbewoners zitten dan in de Van Aemstelbuurt heerlijk van het zonnetje te genieten in de voortuinen. Een leuke straat met voortuintjes in de Van Aemstelbuurt is de Van Baerlestraat.

Geschiedenis

De buurt is vrijwel in zijn geheel opgebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Een aantal woningen konden destijds niet worden afgebouwd waardoor die na de oorlog zijn gebouwd. In de Van Aemstelbuurt komt dit gelukkig niet al te veel voor. Het merendeel van de woningen stamt nog uit de vooroologse periode. In die tijd werden er hele mooie karakterestieke arbeiderswoningen gebouwd. Nou juist deze woningen zie je veel in deze mooie volkse Haarlemse buurt. Dat maakt deze buurt erg in trek!

Wonen in een dorpelijke buurt met sterke sociale controle dat is wonen in de Van Aemstelbuurt. De mensen zijn er erg gemoedelijk!

Huis verkopen in de Van Aemstelbuurt

Het verkopen van een huis in de Van Amestelbuurt is niet al te lastig. Door de groeiende vraag van starters en jonge stellen gaat het hard met deze woningen. De focus van deze groep ligt op woningen van rond de honderd vierkante meter. Laat nou net de gemiddelde woning in de Van Aemstelstraat deze grote hebben. Overweegt u om uw huis in deze leuke buurt te verkopen laat ons u dan helpen. Wij voorzien u van het juiste advies en zorgen dat u uw woning verkoopt zo als u dat wenst. Het enige wat wij doen is u voorzien van de juiste informatie.

Huis kopen in de Van Aemstelbuurt

Ben je op zoek naar een leuke woning in Haarlem dan kan dit wel eens de buurt zijn voor jou. De buurt is ideaal voor jonge stellen en starters. Deze groep is vrij groot geworden omdat steden als Amsterdam lastig te betalen zijn geworden. Door de grote vraag naar woningen zoals de huizen in de Van Aemstelbuurt gebeurd het vaak dat mensen de boot net missen. Om dit te verkomen heb je een aankoopmakelaar met expertise nodig. Dat zijn wij!

Huis huren/verhuren in Van Aemstelbuurt

Net als de andere buurten in het Vondelkwartier is het aantal sociale huurwoningen ook hoger dan gemiddeld in de Van Aemstelbuurt. Hierdoor zijn de woningen die te huur worden aangeboden enkel te verkrijgen als je bent ingeschreven bij een cooperatie. Zo nu en dan komt er een vrije sector huurwoning vrij. Je moet er dan wel bovenop zitten anders gaat het huis aan je voorbij. Laat ons de markt voor u in de gaten houden!

Woonflexibel: jouw persoonlijke makelaar in Haarlem

Of je nu een huis wilt kopen, verkopen, huren of verhuren in de Van Aemstelbuurt in Haarlem-Noord; Woonflexibel helpt je hier graag bij. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Bel ons geheel vrijblijvend voor meer informatie of stuur ons een e-mail.

van-aemstelbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-gijsbrecht-van-aemstelstraat-151
van-aemstelbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-gijsbrecht-van-aemstelstraat-153
van-aemstelbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-badelochstraat-50
van-aemstelbuurt-vondelkwartier-haarlem-noord-badelochstraat-20
muiderkring-vondelkwartier-haarlem-noord-Gijsbrecht van Aemstelstraat

Buurt Facts Van Aemstelbuurt

Parkeren

Parkeren is geen enkel probleem in het noordelijke deel van Haarlem noord. Het parkeren is ook hier gratis.

m2 prijs

De vierkante meterprijs is hier niet gek hoog. Dat zorgt voor een grote vraag van starters en jonge stellen.

Parken

De Van Aemstelbuurt grenst aan de Spaarndammerpolder en het Dietsveld. Hou je van wandelen dan is dat ideaal.

Winkels

Je fietst in vijftien minuutjes naar het centrum van Haarlem. De buurt heeft kleine speciaalzaken.

Call Now Button